Placinta cu brinza sarata , facuta in cuptor, este ideala pentru atunci cind nu ai timp mult la dispozitie sau mai bine zis mai vrei sa faci si altceva in timpul acela.
Aluatul este simplu : 12 linguri de faina, sare, drojdie cit o nuca, o lingurita de zahar, apa calda,1 lingura ulei de masline, brinza sarata si ou pentru uns deasupra.
Drojdia, inmuiata cu zahar si un pic de apa calda, se pune peste faina cernuta (cu tot cu sare) , se adauga apa calduta pina ce se obtine un aluat ferm. Uleiul de masline se pune pe masa, se pune aluatul peste el si se impatureste alutaul cu podul palmei pina incorporeaza tot uleiul.
Se da la crescut pina ce isi dubleaza volumul. Apoi, se intinde o foaie, se aseaza in tava cu marginile putin ridicate, se pune brinza si apoi o a doua foaie de aluat, se lipesc marginile , se inteapa cu furculita si se unge cu oul batut.
In cuptor sta cam 40 de minute la foc potrivit, pina ce se rumeneste frumos deasupra. Este buna si calda si rece, simpla sau cu smintina deasupra !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu