13 februarie 2011

SALATA DE CASCAVAL CU OUA SI USTUROI


Pentru  aceasta salata fierb 6  oua tari si  le racesc . Dintr-un galbenus de oua fiert si unul crud, fac o maioneza  cu  ulei de masline si  o condimentez cu  usturoi  pisat  si sarat.  Cele 5 oua tari si albusul de la albusul ramas  de la al saselea  ou le  toc maruntel in cubulete. 
Imi place cascavalul afumat  asa ca o bucata  cam de 300 g   o dau  prin razatoarea de  mere. 
Pentru a aranja salata, folosesc boluri cu  baza mica si incep prin a pune  pe fundul bolului  un strat de  cascaval, apoi unul de ou tocat si peste  ele pun un strat de maioneza usturoiata si urmez aceasta ordine pina ce  se umple bolul, ultimul strat fiind de maioneza.  Se orneaza bolul  cu  masline,  castraveti , ardei gras,rosie,  verdeata (ce avem  prin casa ) si se da la  rece pentru cel putin 2 ore.

Salata asta o fac in special  iarna, e gustoasa si  satioasa, cu un pic de piine de casa  alaturi. 

Sa aveti pofta  buna ! 

Un comentariu:

Alexandrina spunea...

Mi-am notat reteta!