Aceasta mancarica este foarte, foarte gustoasa, rapida si usoara!
O ceapa mica se undeste intr-o lingura de ulei de masline, se adauga ciupercile pleurotus taiate in bucati mai mari, se adauga sare, piper, boia de ardei iute si se amesteca . Ciupercile vor lasa suficienta apa cat sa fiarba, sa se inmoaie (cam in 15 minute) . Alaturi, o lingura de faina (sau de amidon )se desface cu putina apa rece, se trece prin sita si se amesteca cu 2 linguri de bulion. Se rastoarna peste ciuperci si se amesteca pana ce da un clocot. Atunci se da la o parte de pe foc, se aromeaza cu usturoi pisat si cu patrunjel verde, urmand sa stea acoperit vasul inca 10 minute pentru ca mancarea sa se aromeze in totalitate si sa se inchege. Alaturi de o mamaliga molcuta este delicioasa !
Pofta buna sa aveti !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu