Este buna si gustoasa, aspectuoasa, merge si ca tort, merge oricum !
Pentru asta avem nevoie de 3 oua, 11 linguri de ulei, 11 linguri de zahar, 11 linguri de lapte, 400 g faina alba superioara si 1 pliculet cu amoniu de la Dr. Oetker, stins cu o lingurita de otet . Toate ingredientele se amesteca , se imparte aluatul in 3 si se coc 3 foi pe fundul unei tavi sau intr-o tava cu perete de max. 1 cm inaltime. Tava se unge generos cu ulei si se intinde aluatul cu mina pentru ca este destul de moale. Timpul de coacere este de 5 minute pentru fiecare foaie iar dupa ce s-a copt, se desprinde de tava cu ajutorul unui cutit lung si lat si se lasa foaia sa alunece pe platou.
Pentru umplutura, avem nevoie de 2 kg de mere rosii si zemoase, 200 g zahar, 5 linguri de gris, o cana de apa si scortisoara macinata .
Merele curatate si rase se amesteca cu zaharul, scortisoara si apa si se pun la foc pentru 10 minute dupa care se adauga grisul in ploaie, se amesteca bine si se da deoparte.
Constructia prajiturii este foarte simpla: peste prima foaie se desarta jumatate din cantitatea de mere (umplutura se pune fierbinte intre foi) , se aseaza iar o foaie, se apasa putin, se desarta cealalta jumatate din cantitatea de mere si se pune ultima foaie.
Se preseaza putin si se pudreaza . Prajitura trebuie sa stea cel putin 8 ore ca sa se fragezeasca foile.
Este delicioasa, asa ca , poftiti !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu