19 februarie 2011

GHIVECI CU DOVLECEI SI PIEPT DE PUI

Este  foarte bun, usor de facut si dietetic !
O  ceapa  taiata marunt se  prajeste in ulei de masline, se adauga  pieptul de pui taiat cubulete si se amesteca pina ce carnea isi schimba culoarea.Se adauga sare, piper, boia de ardei iute si  o  cana de apa. 
Dupa ce a dat un clocot, se adauga dovleceii taiati  cubulete  (dovleceii eu ii  conserv toamna  , doar in apa, in borcan de 1,7 l )si  3 linguri de bulion.
Se adauga o cana de  orez spalat bine, se mai  fierbe  20 - 25 de minute   dupa care se aromeaza cu  marar taiat marunt, se ia de pe foc , se pune capacul si se lasa asa  15 minute, timp in care orezul va absorbi toata zeama.
Noi il mincam cu mujdei de usturoi  natur , este foarte aromat si gustos !

Niciun comentariu: