26 februarie 2011
PLACINTE ARDELENESTI CU BRINZA SARATA, BRINZA DULCE, VARZA SI MERE
Azi e simbata si pentru ca am vrut sa mincam ceva bun, am facut placinte :
Aluatul l-am facut din 1 kg de faina alba trei nule Baneasa cernuta impreuna cu 1 lingurita sare fina, 60 g drojdie proaspata frecata bine cu 1 lingurita de zahar si 700 ml apa calduta (se framinta doar pina ce se omogenizeaza aluatul, nu mai mult) .Apoi 50 ml ulei de masline am pus pe masa si am impaturat aluatul pina ce a absorbit tot uleiul.
L-am dat la crescut la cald, pina ce si-a dublat volumul (aproximativ 15 minute).
Dupa asta l-am scos si l-am impartit in 16 portii egale, pe care le-am asezat pe masa unsa cu ulei si le-am lasat pina ce si-au dublat volumul .
Apoi, pe masa unsa cu ulei, am inceput confectionarea lor, adica am intins aluatul cu miinile pline de ulei, am pus umplutura , am pliat aluatul si am cusut marginile cu virfurile degetelor, totodata si apasind peste placinta, ca sa iasa tot aerul afara.
Pentru copt am o tipsie de fonta groasa , pe care o pun direct pe focul de la aragaz, pun foarte putin ulei si incep sa le coc la foc potrivit, chiar mic, pentru fiecare parte de placinte cam 4-5 minute, pina ce se rumenesc putin.
Nu au nevoie de mai mult timp la copt deoarece foaia este foarte, foarte subtire iar umplutura este semipreparata : varza este calita, merele sint calite cu zahar si scortisoara iar brinza are nevoie de putin timp ca sa se topeasca.
Desi poate parea ca se lucreaza cu mult ulei, vreau sa spun ca pentru 16 placinte folosesc doar 150 ml de ulei, nu mai mult dar il tot intind pe masa si pe miini si de aceea totul pare uleios.
Pofta buna la placinte !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
5 comentarii:
chiar acum ma apuc sa le fac ;)
Adriana, sa-mi spui cum ti-au iesit !
excelente - o reteta de nota 10
Multumesc pentru nota maxima, hai la o portie de placinte !
da,o reteta de nota 10. Vazand imginile, sper ca acum am priceput si eu cum se fac placintele
Trimiteți un comentariu