10 februarie 2011

COASTE DE PORC LA TAVA


Nu  foarte  des dar macar o  data la 3 sau 4 luni   fac o tava   plina de   friptura de porc , in special coaste, pe care  le  portionez, le spal bine, le asez ordonat in  tava si incep sa le condimentez: sare, piper, boia iute si  cimbru . Peste  ele torn o cana de apa  si apoi   pun ulei  , sa le unga bine. 
Pun folia de aluminiu deasupra tavii, le dau la foc iute pret de  45  de minute dupa care scot folia si le las la rumenit, inca vreo 15-20 de minute, mai precis pina se evapora toata apa si incepe sa sfirie putin grasimea. 
In acel  moment, le scot  din cuptor si   le stropesc  cu usturoi  macinat si  pisat , sting focul la cuptor si le bag inapoi in cuptor pentru  5 minute, sa se aseze si sa se dezvolte mirosul extraordinar de  usturoi. 
Moldoveanca fiind, clar  ca  linga aceste minunate coaste voi  face o mamaliguta  si  , pentru  doritori,  un mujdei de usturoi  natur, cu ulei de masline, ardei iute si  boia dulce de ardei sau un  castron cu   muraturi asortate  taman atunci  scoase  din  butoiul din pivnita, reci si gustoase. 
Poftiti  la masa  ca sint tare, tare gustose !!!! 
Am uitat sa spun:  se mai bucura cineva cind fac friptura asta :

3 comentarii:

Anonim spunea...

Daniela,la gratar ai facut vreodata costite de porc,ma bate asa un gand!Astea la tava s delicioase,le am incercat asta iarna,dar sambata as vrea sa fac la gratar ...

Anonim spunea...

Nico

Daniela spunea...

Nico, ies excelente la gratar, cu conditia ca le tai subtiri si sa le crestezi carnea pana aproape de os, trebuie sa arate ca un evantai.Ideal este sa le tii la macerat, cu condimente si o lingura de ulei de masline, macar o ora. Se fragezesc foarte bine asa.