sâmbătă, 19 februarie 2011

PRAJITURA CU CREMA DE CIOCOLATA SI PIERSICI

Aceasta prajitura este deosebita la  gust deoarece imbina perfect  ciocolata cu  piersica din compot si se topeste in gura !
Facem un blat clasic  din  8 oua, 8 linguri de zahar , 8 linguri de faina si  o lingura de rom : se bat albusurile spuma, se  adauga zaharul si romul si se bat din nou pana se intaresc  (nu cade de pe tel ) . Se adauga galbenusurile , se amesteca doar prin rasturnare si apoi se pune faina, la fel, amestecata doar prin rasturnare pana ce se omogenizeaza aluatul. 
Se  desarta repede  in tava  tapetata cu hirtie  si se da la cuptor pentru 40  minute, la foc potrivit (nu se deschide cuptorul 25 de minute) .Dupa ce e copt, se scoate si se lasa la racit   si apoi  se taie  in 3, cu un cutit bine ascutit.
Separat, 4 galbenusuri se  mixeaza cu 200 g zahar  intr-o  craticioara si se pun  deasupra unei alte  cratite cu apa clocotita, amestecind  continuu pana ce va  totul  va  deveni  ca o  smantana subtire si omogena (aproximativ. 15 minute).
Atunci se da la o parte si se  pune imediat  50 g de  cacao  de buna calitate, neaparat cernuta prin sita  inoxidabila, amestecandu-se  mereu si se da la rece. In momentul in  care crema  s-a racit , se adauga   un pachet de unt de 200 g  ( la temperatura camerei ) si  se  amesteca pana ce va fi  inglobat complet in crema .
Se da  la rece .
Piersicile din compot se  scurg si se taie feliute. Blatul taiat  se insiropeaza usor cu  siropul piersicilor  si apoi  incepem constructia prajiturii : peste blat se pune un rand de crema(nu gros), se aseaza piersicile  si  se mai pune un rand de crema, apoi  iar  blat  si crema-piersici- crema urmind ca deasupra  sa  punem tot  crema si nu  glazura. 
Peste  ultimul strat de crema  se pune ciocolata alba razuita marunt si  bombonele  colorate 
 Prajitura trebuie sa stea cateva ore la rece  inainte de  a fi  servita. 

2 comentarii:

Mari spunea...

Ma intreb daca ai renuntat la silueta?
Cu asa preparate ,nu mai ramai tu asa subtirica.
Hahahahaha
Il cam rasfeti pe Ion!

Daniela spunea...

Nu am renuntat dar uneori vreau si eu bunatati !