Pentru ca sunt sarbatori si pentru ca sunt capsuni frumoase in piata, m-am gandit sa fac ceva bun, cu ciocolata si capsuni . Astfel, am facut rulada cu crema ganache si cu capsuni, acoperita cu glazura de cacao si alune caramelizate. A iesit un deliciu.
Pentru o rulada, am facut un pandispan din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina si un praf de sare.
Am separat ouale , care au fost la temperatura camerei, am batut albusurile spuma cu praful de sare, apoi am pus zaharul si batut pana a iesit o bezea ferma. Atunci am pus galbenusurile, am amestecat prin rasturnare si am pus faina cernuta, toata deodata, la fel, amestecata doar prin rasturnare. Imediat am desertat in tava de prajitura, tapetata cu hartie de copt. A stat in cuptor, la 175 de grade, pret de 20 de minute. Am scos blatul si l-am rasturnat cu fata pe un prosop de bucatarie din bumbac , ud si stors foarte bine. Cu mainile umede, am desprins hartia de pe pandispan (am tot umezit hartia de copt, ca sa se desprinda imediat si foarte frumos ) si am rulat strans , impreuna cu prosopul. Ramane asa pana ce se raceste .
Crema ganache este cea normala : 200 ml de frisca de incalzeste pana la punctul de fierbere si se rastoarna peste 200 de grame de ciocolata neagra rupta in bucatele. Se lasa asa cateva minute, pana ce se topeste ciocolata si apoi se amesteca, pana ce se omogenizeaza complet. Se da la frigider cateva ore, a mea a stat vreo 4 ore. De fapt, prajitura trebuie inceputa cu crema, ca sa fie vreme de stat la rece. Apoi se scoate de la frigider si se mizeaza, pana ce se deschide la culoare si devine o crema fina si matasoasa.
Se desface pandispanul din prosop, se unge cu crema si la o margine, se pune un strat de capsuni taiate in 2. Apoi se ruleaza strans si se pune intr-o folie alimentaram rasucind capetele, ca sa prinda forma de rulada . Se da iar la rece, a mea a stat de seara pana dimineata .
Din 2 linguri de cacao neagra, 2 linguri de zahar , 3 linguri de apa si 30 de grame de unt, am facut o glazura de cacao (le-am pus pe foc, intr-o craticioara, pana ce a devenit fluid amestecul ) si am glazurat rulada.
Apoi, peste glazura , am pus alune caramelizate si gata . Am pus rulada pe o foaie de hartie de copt si am dat-o la rece.
A iesit foarte, foarte gustoasa, o rulada deosebita, ca pentru sarbatori.