24 mai 2015

Crema de vanilie cu capsuni - varianta dietetica


Pentru ca este duminica, pentru ca in piata au aparut capsunile romanesti si  pentru ca este vremea de facut bunatati cu ele, astazi am facut o crema de vanilie , dietetica si gustoasa. 

      Astfel, am pus la fiert 1 litru de lapte semidegresat. Intre timp, intr-o oala de inox,  2 oua se amesteca bine impreuna cu 2 linguri de amidon de porumb, 1 lingura de indulcitor si o lingura de esenta de vanilie.
        Laptele clocotit se toarna peste oua si se amesteca incontinuu, energic. Se vede deja ca s-a ingrosat. Se pune pe foc si amesteca incontinuu, pana ce apar bule deasupra si este ingrosata bine crema. Atunci se ia de pe foc si se trece printr-o sita inoxidabila intr-un vas termorezistent de sticla. 
       Se da la racit, nu inainte de a o acoperi cu folie alimentara. Folia se pune chiar peste crema, nu peste vas. 
Cand este deja rece, se amesteca cu 2 linguri de iaurt cremos sau smantana dietetica si se omogenizeaza. 
    Pe fundul  vasului (bol sau pahar ) se pune un rand de  crema, un rand de capsuni taiate, iar crema si la sfarsit capsuni. Trebuie sa stea la rece cel putin o ora, ca sa se inchege bine crema si sa se raceasca impreuna cu fructele. 



Este foarte buna, racoritoare, de sezon si dietetica, se face foarte usor si este un desert minunat !

Niciun comentariu: