sâmbătă, 21 iulie 2018

Rulada cu ciuperci,carnati si cascaval

Pentru ca este sfarsit de saptamana, musai de facut ceva bun de mancare.
De multa vreme tot am vrut sa fac o rulada cu ciuperci, azi i-a venit randul, sa fie facuta pe indelete, fara graba. 
Asadar, foaia de rulada am facut-o din 4 oua, atatea am mai avut (sunt de la gaini  linistite, fara stres, cu galbenus galben, nu albicios). 
Deci,  intr-o tigaie , am pus 80 grame  unt , am lasat sa se topeasca la foc mic si am pus imediat  100 grame faina alba  de calitate superioara. Am amestecat incontinuu si cand faina a fost incorporata in unt, am pus 400 ml de lapte, am lasat sa fiarba putin, pana ce s-a  ingrosat . Am dat deoparte si am amestecat energic. Dupa ce s-a racit la temperatura camerei, am adaugat galbenusurile  si s-a omogenizat complet. Albusurile  de la cele 4 oua au fost batute  spuma , cu un praf de sare si amestecate usor in aluat.
Se desarta in tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt, dupa care se coace la 180 de grade, timp de 25-30 minute. 
In timpul in care se coace rulada, am pregatit umplutura : ciupercile, spalate si zvantate, taiate marunt, le-am  prajit in unt, cu sare si piper. 
Carnatii de casa, simpli, neafumati, au fost prajiti  (se poate pune si sunca, de fapt se poate pune ce ne prisoseste prin frigider) .
Ciupercile si carnatii i-am pus intr-un tocator electric si i-am tocat putin, nu foarte tare, cat sa se faramiteze un pic. 
Separat, am incalzit putin ulei de masline, am pus un ardei kapia rosu, taiat cubulete si l-am calit 5 minute. Am amestecat toate ingredientele de umplutura, le-am potrivit de sare si piper  si le-am adaugat cam 50 grame cascaval ras. 
Intre timp, s-a copt si rulada, am scos-o din tava , am dezlipit-o de pe hartia de copt si am lasat-o tot acolo . Peste rulada fierbinte am pus  cascaval ras si peste cascaval am pus umplutura. 
Am inceput sa rulez , cu ajutorul hartiei de copt, nu foarte strans, ca sa nu se rupa rulada. 
Cand am terminat de rulat, asa, cu tot cu hartia de copt, am pus-o intr-un servet de bumbac,  am rulat servetul, am rasucit capetele si  le-am legat. A iesit un sul strans bine. Peste rulada astfel impachetata, am pus o greutate si am lasat la racit, in bucatarie, cam 2 ore. 
S-a inchegat  foarte bine si s-a desfacut  foarte usor 

Gustul este foarte bun, de fost a fost facuta cu ce am avut prin casa, a iesit  foarte, foarte buna.
Avantajul este ca poate fi o mancare de sine statatoare, cu legume crude alaturi (rosii, castraveti ) si este extrem de satioasa. 

Niciun comentariu: