vineri, 27 iulie 2018

Salată de orez cu ardei copți



O mâncare de vară, simplă, gustoasă și răcoritoare este această salată.
O luăm cu începutul, întâi pregătim ardeii. Pot fi grași sau kapia, se coc pe flacără, se pun într- cratiță, se presară cu sare și se lasă acoperiți timp de 10 minute. Apoi, se curăță de pieliță și se asezonează cu usturoi tăiat mărunt, ulei de măsline și puțin oțet balsamic. Se lasă așa cam jumătate de oră.
Orezul îl gătim gustos: o ceapă mică tocată se încălzește în 2 linguri de ulei, se adaugă orezul spălat, sare, piper și puțină boia afumată. Apa se pune de două ori și jumătate cât orezul. Se fierbe 20 de minute la foc mic.
Cât timp fierbe orezul, ardeii se curăță de cotor și de semințe, ei sunt deja marinați și se dau prin tocător sau, se mărunțesc bine la cuțit.
Când orezul este gata fiert, se adaugă ardeii tocați, împreună cu zeama pe care au lăsat-o, se amestecă ușor și se lăsă acoperit vasul încă 15 minute.
Orezul va prelua gustul ardeilor și se va îmbiba cu sosul acestora.
Poate fi garnitura la friptură, mâncare de post, salată răcoritoare, oricum ar fi, este excelentă.




Niciun comentariu: