marți, 29 martie 2011

OUA UMPLUTE



Ouale  umplute au intotdeauna  un aer sarbatoresc , nici nu le fac des, tocmai ca sa fie gustate la maximum atunci cind este cazul .
De regula fac din 10  oua pe care le fierb in apa cu sare circa  10 minute, la foc mic.
Curatate si racite, le tai in doua si scot galbenusurile.
Pasta de umplut o fac din  pate de ficat,galbenusurile(obligatoriu  date prin sita inoxidabila), unt la temperatura camerei, sare si piper. 
Separat, dintr-un galbenus crud si unul fiert fac o maioneza tare, cu ulei de masline  , o condimentez cu sare sim piper, ii  mai pun o lingura  de smintina groasa si o lingura cu virf de  hrean (curatat si macinat   de  mine in casa, ca sa fie proaspat ). 
Jumatatile de ou  le umplu cu pasta, le asez pe platou  cu umplutura in jos  iar pentru  mijloc refac un ou din doua jumatati umplute, il tai putin la baza ca sa fie drept si sa aiba stabilitate. Peste  oua torn  maioneza care s-a subtiat de la smintina si se decoreaza  platoul, in functie de anotimp si de ce avem prin casa (rosii, masline, gogosari, patrunjel ) 
 

4 comentarii:

mirela spunea...

yamiii,,,ce bunatati!!!

Alexandrina spunea...

Yummy, m-ai nimerit, mie imi plac ouale umplute foarte mult!

Ramona Alina spunea...

Imi plac mult, siu dacã rãmâne umluturã nu mã las pânã nu o dau gata:)

Daniela spunea...

Fetelor, poftiti ca fac portie tripla, sa ajunga !