Este bun și sănătos, indiferent cum este gătit! Varianta la cuptor este foarte ușoară și comodă, cuptorul face toată treaba.
4 sau 6 bucăți de macrou mai mari (cam 250-300 g fiecare) se curăță și se condimentează. Într-o tavă ceramică, punem o folie de aluminiu cu marginile ridicate și o ungem cu ulei. Așezăm apoi macroul, peste care punem felii de ceapă roșie, frunze de dafin, căței de usturoi și, dacă este sezon, mărar și pătrunjel verde. Deasupra se toarnă puțin ulei de măsline și se acoperă cu o a doua folie de aluminiu, pe care o „coasem” de prima prin îndoirea marginilor (se creează, practic, o pungă ermetică). Folia nu trebuie să atingă peștele, ci doar ceapa.
Se lasă la cuptor timp de 30 de minute, după care se scoate folia de deasupra și se lasă peștele să se rumenească.
Este excelent servit cu usturoi sau lămâie, după gust, și merge foarte bine cu cartofi natur sau pilaf de orez.