Asadar, am fiert orezul cu lapte (varianta clasica : o cana orez si trei cani lapte , cu 4 linguri de zahar sau cu indulcitor pentru cine nu are voie la zahar ) timp de 20 de minute. L-am lasat sa se odihneasca si sa se raceasca, acoperit, alte 20 de minute . Peste orez am pus 2 oua si coaja rasa de lamaie , am amestecat bine totul si am pus intr-un vas ceramic, tapetat cu unt si pesmet.
Am nivelat orezul si deasupra am pus cirese si visine fara simburi , amestecate cu putin zahar , dar am rasturnat si zeama rezultata din scosul samburilor .
Am dat la cuptor pentru 30 de minute. A iesit o minunatie, cam acra, ce-i drept ,dar asa am vrut sa fie !
Aceasta budinca iese minunata si iarna, cu fructe din congelator astfel ca, atunci cand afara e zapada si ger, noi vom manca bunatati cu fructe delicioase , fara conservanti sau alte adaosuri.