01 martie 2011

MANCARE DE FASOLE VERDE CU PIEPT DE CURCAN


Foarte buna, rapida si  usoara !
Pentru  asta  avem nevoie de : 1 ceapa (eu pun rosie ca este mai dulce si mai gustoasa) , cam 400 g file  piept de curcan, fasole verde ( la vremea asta doar la borcan, pusa   din toamna  doar cu apa si cu frunze de telina ) , 2 ardei grasi rosii ( la fel, pusi la congelator taiati), 4 linguri de bulion, 6 catei de usturoi, o lingura de faina,sare, piper,ulei,  patrunjel verde.

Se pune   ceapa la  calit intr-o lingura de ulei , se adauga carnea taiata cubulete, se amesteca pana cand carnea devine alba si frumoasa, se pun  ardeii  rosii, condimentele , o cana de apa si  se da un clocot. , apoi punem fasolea verde si se lasa la fiert cam 10 minute.

Separat, se desface   faina (cine este  la dieta, inlocuieste faina cu amidon alimentar ) cu apa rece, se  trece prin strecuratoare, se  amesteca bine cu bulionul si se pune  peste mancare, amestecandu-se continuu  pana ce se ingroasa.

Atunci se da la o parte, se aromeaza cu usturoi  pisat si  patrunjel verde si se lasa acoperit vasul inca 10 minute.

5 comentarii:

In bucatarie la Sidy spunea...

Vreau si eu o portie ca tare fain mai arataaaaa...

Daniela spunea...

Tocmai ai zis ca esti la regim, ia pofteste matale !

Adina spunea...

Am incercat si eu azi sa fac. Te anunt la final sa iti spun cum a iesit! :) Anyway, buna ideea ;)

Adina spunea...

A iesit foarte bine. Multumesc de reteta :)

Daniela spunea...

Adina, ma bucur ca ti-a iesit reteta si ca iti place !!!