Foarte bun ca si gust, aromat si aspectuos, guguluful mi se pare o prajitura excelenta pentru facut cadou (in loc de tort) dar si pentru ai casei, mai ales cu o cafea alaturi !
Este usor de facut si foarte rapid !
Avem nevoie de 125 g unt, 3 oua, 200 g zahar, 1 praf de copt ,sucul de la 1/2 de portocala, coaja rasa de la 1 portocala,100 ml lapte si 200 g faina .
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile , coaja si zeama de portocale, untul topit dar rece, laptele si la urma, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Totul se omogenizeaza prin rasturnare si se desarta rapid in forma de guguluf, se da la cuptor la foc potrivit pentru 40 de minute(25 de minute nu se deschide cuptorul ) .
Dupa ce s-a copt, se pune la racit pe un grilaj . Cind este rece, se glazureaza cu ciocolata, se orneaza cu putina ciocolata alba razuita si foarte, foarte putina coaja rasa de portocale si se lasa la intarit glazura.
La felia taiata se imbina foarte bine gustul de la glazura de ciocolata cu aroma si gustul de portocale , este delicios!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu