20 martie 2011

CLATITE CU CIUPERCI

Clatitele cu ciuperci sint bune, foarte usor de facut  si excelente ca  si gustare !
Aluatul, unul  obisnuit : 3 oua, 300 ml bere, 300 ml lapte, ulei, sare si faina  pina la consistenta unei smintini subtiri.Se lasa sa se odihneasca  15 minute  dupa care se coc clatitele .


Separat, se caleste o ceapa rosie mica in ulei de masline, se adauga  1/2 kg de ciuperci pleurotus   taiate marunt, sare si piper si se lasa  la calit  totul cam 15 minute, pina se evapora apa lasata de ciuperci .
Umplutura , racita si amestecat cu un ou, se aseaza  pe foaia de clatita dupa care se impatura  si se pune intr-un vas ceramic, uns cu margarina si tapetat cu pesmet.



 Deasupra clatitelor se pun bucatele de unt si se dau  la cuptor pentru 15 minute.

Se servesc calde sau reci, cu ketchup deasupra sau cu smintina, dupa pofte.  

2 comentarii:

Mari spunea...

Arat super! Mai ca as manca si eu clatitele astea chiar si cu ciuperci.

Daniela spunea...

Mariana, garantez personal pentru bunatatea lor !