sâmbătă, 25 iunie 2011
PIZZA
Azi am avut pofta de o pizza asa ca, am procedat ca atare : ne-am gospodarit si am facut o pizza mare, mare si bogata, bogata !
Am facut aluatul clasic de faina, drojdie, apa, sare si ulei de masline , l-am lasat la crescut vreme de 15 minute.
Fata de alta data, am avut cas de oaie proaspat, de anul acesta, ardei gras care trosnea cind l-am taiat si rosii suculente si gustoase. Am mai taiat in plus si 4 catei de usturoi pe care i-am aruncat asa, peste umplutura si au dat o aroma deosebita.
Am pus foaia de aluat, am uns cu sos de rosii picant, am pus brinza si dupa aia, in ordine: sunca de Praga, cirnati taranesti, slaninuta afumata taiata scrijelute, ciupercute, boabe de porumb, ardei gras, rosii si la sfirsit, condimente de pizza.
Dupa 30 de minute, am pus un pic de cas de oaie razuit, care s-a rumenit excelent.
A iesit buna, foarte buna, pe masura poftei !
marți, 21 iunie 2011
SUPA CREMA DE PUI CU LEGUME
Supa crema este una dintre supele mele favorite, este consistenta, hranitoare si extrem de gustoasa!
Am facut o supa obisnuita din carne de pui ,morcov, patrunjel, ceapa si cartofi, fierte bine in kukta pret de o jumatate de ora. A iesit multa supa aurie drept pentru care am impartit-o in doua si am pus jumatate la congelator .
Am pasat legumele , mai putin ceapa (tocmai am facut o criza de colecist de la ceapa si nu e cazul sa o iau in seama o perioada) , am amestecat cu supa, am potrivit de sare si piper, am mai dat un clocot si apoi am aromat patrunjel verde cret.
A iesit deosebit de buna si de gustoasa, cremoasa , cu toate legumele in ea, toate legumele au fost trufandale si au dat un gust grozav!
S-a servit cu piine prajita, a fost un deliciiu!!!
miercuri, 15 iunie 2011
SOMON SI PASTRAV LA GRATAR
Imi place pestele la gratar, este gustos si consistent dar, din pacate, mi se pare scump, cel putin somonul mi se pare exagerat. La pastrav mai gasesti, asa , cite o oferta dar tot scump mi se pare.
Rar cumpar somon dar este si gustos si usor de gatit, cel mai mult mi-a placut la gratar, este deosebit!
Am condimentat feliile de somon si pastravii curatati , am lasat la macerat si le-am fript pe gratar, la jar de carbuni brichete , a iesit o minunatie alaturi de cartofi natur si mujdei de usturoi !
Rar cumpar somon dar este si gustos si usor de gatit, cel mai mult mi-a placut la gratar, este deosebit!
Am condimentat feliile de somon si pastravii curatati , am lasat la macerat si le-am fript pe gratar, la jar de carbuni brichete , a iesit o minunatie alaturi de cartofi natur si mujdei de usturoi !
marți, 14 iunie 2011
CIRNATI PROASPETI LA GRATAR
Cind eram mai tineri, mergeam la OSER (tirg, talcioc, cum vreti sa ii spuneti) in fiecare saptamina, acolo isi gasea sotul meu tot felul de piese.
La intrarea in oser, te traznea un miros de mici si cirnati la gratar ca si daca erai de fier, tot ti-o luau simturile razana.
La oser nu am mai fost de citiva ani dar am fost la Baumax si am patit acelasi lucru.
Astfel,ieri, fiind sarbatoare , ne-am gindit sa mincam ceva la gratar si am vrut neaparat sa fac ceva cirnaciori proaspeti la gratar drept pentru care am cumparat din Real, erau tare proaspeti si faini, i-am aliniat frumusel, i-am lasat sa se faca in sucul lor, la foc domol.
Au iesit extraordinari, am mincat asa, numai cu piine si mustar (nu-i bai ca de azi trec la regim) , au fost o nebunie, mi-am satisfacut o pofta care ma chinuia de ceva vreme.
duminică, 12 iunie 2011
Cozonaci, placinte, prajitura , toate facute de Ioana
Am avut in vizita nora si ,la indicatiile sotului ei , adica a fiului meu, am procedat la instruire in bucatarie , in mare parte am repetat !
Am facut impreuna cozonaci,prajitura cu mere cu foi, placinte ardelenesti, toate au iesit ca la carte !
duminică, 5 iunie 2011
Paine floarea soarelui
Si ce postez acum este facut de Ioana, nora mea, care acum este in tara si facem curs intensiv de gatit!
Am gasit undeva pe net aceasta reteta de paine si mi-a placut foarte mult asa ca m-am gindit sa o invat si pe ea sa faca mai ales ca le-am cumparat copiilor o masina de paine Moulinex si acuma o testam.
Reteta simpla: 760g faina,250ml lapte caldut,125ml ulei,2 oua,2 pliculete drojdie uscata,1 lingurita zahar tos,2 lingurite sare
Pentru uns intre foi:100g unt topitPentru uns si presarat deasupra:1 galbenus , 30ml lapte,seminte de susan si in
Am facut aluatul la masina, l-am lasat o ora si jumatate, dupa care l-am scos , am facut foile pentru piine , le-am uns cu untul topit, le-am suprapus, le-am taiat si am facut coronita mare, apoi coronita mica si la sfirsit mijlocul si am lasat la crescut inca o jumate de ora.
A crescut frumos si a iesit deosebit de buna si de aspectuoasa!
vineri, 27 mai 2011
Sardina prajita
Am fost la Metro si am gasit sardina congelata dar arata extraordinar de frumos asa ca am procedat la reluare, am mai facut o tura de sardine prajite, cu mamaliga si mujdei !
Am inceput ca la carte, prin aprinderea focului
am continuat cu incingerea uleiului ( de data asta am folosit ulei de palmier si am fost extraordinar de multumita)
am dat sardinele prin faina
si apoi le-am pus la prajit
la sfirsit le-am scos din ulei si le-am pus pe servetele absorbante
si ,finalul, mamaliga si mujdei .
O bunatate a iesit, va poftesc la masa !
joi, 26 mai 2011
Tiramisu cu capsuni
Sint asa de tentante capsunile acum in piata incit le cumperi pentru ca arata atit de bine !
Am luat capsuni zemoase si proaspete, jumatate am mincat si cu cealalta jumatate am facut un tiramisu mic.
Siropul l-am facut din apa, capsuni si zahar, le-am fiert , strecurat si racit.
Crema, clasica : 250 ml frisca, 250 g mascarpone, 100 g zahar, 1 pachet de crema de vanilie si o lingurita de visinata.
Constructia tortului, intr-o ordine simpla si clara : un rind de piscoturi trecute prin sirop, un rind de crema subtire, capsuni iar deasupra crema, peste care punem capsuni proaspete.
Am luat capsuni zemoase si proaspete, jumatate am mincat si cu cealalta jumatate am facut un tiramisu mic.
Siropul l-am facut din apa, capsuni si zahar, le-am fiert , strecurat si racit.
Crema, clasica : 250 ml frisca, 250 g mascarpone, 100 g zahar, 1 pachet de crema de vanilie si o lingurita de visinata.
Constructia tortului, intr-o ordine simpla si clara : un rind de piscoturi trecute prin sirop, un rind de crema subtire, capsuni iar deasupra crema, peste care punem capsuni proaspete.
marți, 24 mai 2011
Bors de peste
Borsul de peste este bun si racoritor, plin de legume si sanatos!
De regula, atunci cind pregatesc pestele, capul si coada le ambalez special , tocmai pentru a face un bors !
In kukta pun la fiert legumele : morcov, patrunjel, rosii, ceapa (verde daca este), mazare, ardei gras verde, ardei gras rosu si sare. In 20-25 de minute sint fierte foarte bine. Dupa asta se, rastoarna intr-o oala, se pune capul si coada pestelui si, odata cu ele , o mina de orez si se da in clocot. Cind clocoteste bine, se adauga si borsul infierbintat si se lasa la fiert. In total, de cind se pune orezul, mai trebuie sa fiarba circa 25 de minute.
Se ia de pe foc si se aromeaza cu patrunjel si leustean verde, tocat marunt. Se acopera cu capac sa se infoaie orezul , cam 15 minute. Se serveste cu ardei iute alaturi !
duminică, 22 mai 2011
CHIFTEA DE PUI
La vremea asta, cind ridichile si ceapa verde sint la loc de cinste, m-am gindit sa fac o chiftea in forma de tarta, ca sa fie consumata rece, alaturi de bunatatile pamintului !
Am pus 500 gr piept de pui, 3 cartofi noi, ceapa verde, usturoi verde, ardei gras rosu, usturoi uscat, cozile de la ciupercile champignon pe care le-am umplut, sare, piper, 3 oua, 2 linguri de faina alba , toate au fost tocate si amestecate bine.
Am uns forma detasabila de tarta cu margarina, am tapetat-o cu pesmet, am pus chifteaua si am dat-o la cuptor pentru 1 ora, la foc potrivit.
A iesit foare, foarte buna asa ca, poftiti la masa !
Abonați-vă la:
Postări (Atom)