Rulourile din piept de pui cu ciuperci sint deosebite ca si gust si destul de suculente ca sa poata fi consumate si a doua zi , incalzite putin .
Am batut pieptul de pui usor, ca sa nu se rupa, intre 2 folii si l-am sarat si piparat.
Alaturi, am prajit un pic de ceapa pina a mirosit frumos, am adaugat ciupercile taiate, sare, piper, boia de ardei iute facuta in casa , citeva masline taiate si am lasat la foc mic pina ce s-a inmuiat totul si a scazut apa in totalitate.
Dupa ce s-a racit umplutura, am asezat-o peste pieptul de pui batut, am presarat putin cascaval si am inceput sa impachetez rulourile, dupa care le-am legat cu ata de bucatarie.
Le-am pus in vas ceramic, am pus peste un pic de ulei de masline si putina apa, am pus folie si am dat la cuptor pentru jumatate ora.
Dupa aceea am scos folia si am lasat la rumenit inca 10 minute, le-am scos si am desfacut ata, ele reminind foarte frumoase si compacte.
Sint foarte bune cu pilaf de orez si cu muraturi alaturi sau cu salata, depinde de sezon .
miercuri, 9 februarie 2011
luni, 7 februarie 2011
PASTE CU SOS PICANT
Imi plac pastele, indiferent cum sint facute (cu brinza, cu sos...)
Cele cu sos sint extrem de consistente si gustoase.
Pentru sos am nevoie de 2 cepe rosii, pe care le toc marunt si le undesc in ulei de masline, pina ce capata luciul specific de cristal sau mai bine zis, pina ce miroase bine . Pun peste circa 300 g de piept de pui taiat in cubulete mic, amestec pina isi schimba carnea culoarea, pun sare, piper, boia de ardei iute facuta de mine in casa si pun 1 sticla de 0,5 l de suc de rosii sau bulion . Peste toate astea pun o lingurita de condimente de pizza (toate buruienile care dau o aroma specifica pentru pizza), mai adaug eventual apa daca mai trebuie si las sa fiarba , la foc mic, cam 15 minute.
Intre timp, fierb pastele conform timpului indicat si dupa ce le-am scurs, le pun direct in vasul cu sos, luindu-l de pe foc.
Vasul ramine acoperit astfel ca pastele vor absorbi sosul si vor deveni picante si gustoase.
La servire, se pune brinza deasupra ( fara pretentii, de care exista in casa ) si eventual ketchup, cui ii place .
Va poftesc la o farfurie de paste !!!
Cele cu sos sint extrem de consistente si gustoase.
Pentru sos am nevoie de 2 cepe rosii, pe care le toc marunt si le undesc in ulei de masline, pina ce capata luciul specific de cristal sau mai bine zis, pina ce miroase bine . Pun peste circa 300 g de piept de pui taiat in cubulete mic, amestec pina isi schimba carnea culoarea, pun sare, piper, boia de ardei iute facuta de mine in casa si pun 1 sticla de 0,5 l de suc de rosii sau bulion . Peste toate astea pun o lingurita de condimente de pizza (toate buruienile care dau o aroma specifica pentru pizza), mai adaug eventual apa daca mai trebuie si las sa fiarba , la foc mic, cam 15 minute.
Intre timp, fierb pastele conform timpului indicat si dupa ce le-am scurs, le pun direct in vasul cu sos, luindu-l de pe foc.
Vasul ramine acoperit astfel ca pastele vor absorbi sosul si vor deveni picante si gustoase.
La servire, se pune brinza deasupra ( fara pretentii, de care exista in casa ) si eventual ketchup, cui ii place .
Va poftesc la o farfurie de paste !!!
vineri, 4 februarie 2011
CHIFTELUTE PICANTE DIN PIEPT DE PUI CU SUSAN
Pentru ca este wekend si am avut mai multa vreme, m-am gindit sa fac niste chiftelute cu susan din piept de pui, picante .
Am avut cam 700 g de file din piept de pui
l-am tocat in tocatorul mic
odata cu o ceapa rosie mare, 6 catei de usturoi mari, 4 felii de piine neagra, 2 cartofi, 2 ardei grasi rosii , patrunjel si marar verde .
Am mai pus 1 ou , piper, sare, boia de ardei iute facuta in casa , 3 linguri ulei de masline extravirgin si 2 linguri de faina alba . Aluatul a iesit asa :
Am facut mici chiftele pe care le-am dat prin susan si le-am asezat in tava, pe hirtie de copt
si le-am dat la cuptor pentru 40 de minute, la foc mijlociu .S-au rumenit destul de frumos, foarte bune ca si gust,picante bine.
Mi-a mai ramas un pic de aluat pe care imediat l-am facut in tigaie
Alaturi am facut un piure de cartofi si o salata de ardei copti (asta vara am copt ardeiii si i-am pus la congelator, in pungute de cite 10 bucati
cam chinuita si fierbinte situatia, se vede din poza dar a meritat efortul !
Totul a iesit foarte, foarte bun !
Am avut cam 700 g de file din piept de pui
l-am tocat in tocatorul mic
odata cu o ceapa rosie mare, 6 catei de usturoi mari, 4 felii de piine neagra, 2 cartofi, 2 ardei grasi rosii , patrunjel si marar verde .
Am mai pus 1 ou , piper, sare, boia de ardei iute facuta in casa , 3 linguri ulei de masline extravirgin si 2 linguri de faina alba . Aluatul a iesit asa :
Am facut mici chiftele pe care le-am dat prin susan si le-am asezat in tava, pe hirtie de copt
si le-am dat la cuptor pentru 40 de minute, la foc mijlociu .S-au rumenit destul de frumos, foarte bune ca si gust,picante bine.
Mi-a mai ramas un pic de aluat pe care imediat l-am facut in tigaie
Alaturi am facut un piure de cartofi si o salata de ardei copti (asta vara am copt ardeiii si i-am pus la congelator, in pungute de cite 10 bucati
cam chinuita si fierbinte situatia, se vede din poza dar a meritat efortul !
Totul a iesit foarte, foarte bun !
BORS TARANESC DE CURCAN CU TAITEI DE CASA
Fiindca nu se mai termina frigul, m-am gindit sa fac un bors din copane de curcan (2 copane au avut 1,700 kg) si atunci am inceput: am pus copanele la fiert in kukta cu o ceapa taiata marunt si putina sare. Le-am lasat jumatate de ora .Dupa aia am pus zarzavatul (morcov, patrunjel, ardei gras, gogosar, rosii = zarzavat cu sare , pus pe iarna in fiecare an in luna septembrie ) si nu mai sarez mincarea deloc, isi ia sarea din zarzavat.
Am mai lasat totul la fiert inca o jumatate de ora, dupa care am scos carnea din zeama si am dezosat-o
Am rasturnat totul intr-o oala mai mare de inox si am pus borsul fierbinte, am lasat sa fiarba 5 minute si apoi am pus taitei de casa (ciudata poza a iesit la taiteii astia, gindesti ca sint verzi)
Concluzia : are multe legume, are carne rasol, are putin grasime si deci este ideal pentru vremea friguroasa asa ca, poftiti la masa !!!
joi, 3 februarie 2011
PRINZ ARDELENESC
Uneori, ai chef sa maninci ceva deosebit si atunci, cel mai la indemina este prinzul ardelenesc !
Nu mai tii cont de calorii, nu mai cintaresti alimentele din ochi sau pe cintar ci pur si simplu iti delectezi ochii si gustul cu tot ce inseamna acest prinz: slanina ardeleneasca afumata de se topeste ca untul in gura, sunca tocmai scoasa de la congelator, cirnati de porc in mat de oaie , afumat si picant , facut in casa, piine tocmai scoasa din cuptor, un pic de brinza de burduf, ceapa rosie taiata si frecata cu sare si stropita cu ulei de masline si otet si, sa nu uit intrarea, un paharel de tuica de prune cum numai ardelenii stiu sa faca, galbena si aromata si cu multe margelute !
Sa aveti pofta buna !!!
Nu mai tii cont de calorii, nu mai cintaresti alimentele din ochi sau pe cintar ci pur si simplu iti delectezi ochii si gustul cu tot ce inseamna acest prinz: slanina ardeleneasca afumata de se topeste ca untul in gura, sunca tocmai scoasa de la congelator, cirnati de porc in mat de oaie , afumat si picant , facut in casa, piine tocmai scoasa din cuptor, un pic de brinza de burduf, ceapa rosie taiata si frecata cu sare si stropita cu ulei de masline si otet si, sa nu uit intrarea, un paharel de tuica de prune cum numai ardelenii stiu sa faca, galbena si aromata si cu multe margelute !
Sa aveti pofta buna !!!
marți, 1 februarie 2011
Ciuperci umplute cu brinza
Ciupercile champignon trebuie sa fie frumoase, albe si compacte ( sa nu fie distrusa dantelaria alba dintre piciorus si palarie ).
Se curata de picioruse (eu congelez piciorusele si le folosesc ulterior la mancare de pui ) , se sareaza si se pipereaza usor.
Se umplu cu branza (eu pun crema Focsani) dar se poate si cascaval afumat si le dau la cuptor cam 20-25 de minute, pana ce se rumeneste frumos branza . Merg extraordinar de bine cu rosii cherry ,se intrepatrund aromele (ciuperca, branza si rosie ) si arata si foarte bine ca si aperitiv .
Sunt foarte, foarte bune asa ca va rog sa poftiti la masa !
Se curata de picioruse (eu congelez piciorusele si le folosesc ulterior la mancare de pui ) , se sareaza si se pipereaza usor.
Se umplu cu branza (eu pun crema Focsani) dar se poate si cascaval afumat si le dau la cuptor cam 20-25 de minute, pana ce se rumeneste frumos branza . Merg extraordinar de bine cu rosii cherry ,se intrepatrund aromele (ciuperca, branza si rosie ) si arata si foarte bine ca si aperitiv .
Sunt foarte, foarte bune asa ca va rog sa poftiti la masa !
luni, 31 ianuarie 2011
MAMALIGA CU BRANZA FOCSANI
La noi in casa mamaliga cu branza este o mancare preferata pentru cina !
In ceaunul de tuci pun la fiert 2 l apa cu sare si apoi, cind fierbe, pun 400 g de malai in varianta slobozita, adica presarata si amestecata continuu, pana ce se ingroasa .Nu trebuie sa fie vartoasa, pentru ca ea se va intari odata cu racirea.
Deci, pun brinza,Focsani pe fundul unui vas de ceramica, apoi un strat de mamaliga, iar branza, iar mamaliga si inchei cu branza deasupra.
Pun vasul la cuptor pentru 10 minute , ca sa se rumeneasca si sa se topeasca brnza si o las inca 15 minute ca sa se raceasca si sa capete forma straturile.
Va poftesc la cina !
In ceaunul de tuci pun la fiert 2 l apa cu sare si apoi, cind fierbe, pun 400 g de malai in varianta slobozita, adica presarata si amestecata continuu, pana ce se ingroasa .Nu trebuie sa fie vartoasa, pentru ca ea se va intari odata cu racirea.
Deci, pun brinza,Focsani pe fundul unui vas de ceramica, apoi un strat de mamaliga, iar branza, iar mamaliga si inchei cu branza deasupra.
Pun vasul la cuptor pentru 10 minute , ca sa se rumeneasca si sa se topeasca brnza si o las inca 15 minute ca sa se raceasca si sa capete forma straturile.
Va poftesc la cina !
sâmbătă, 29 ianuarie 2011
TARTA CU BROCOLI
Am facut o tarta cu brocoli, a iesit tare buna si interesanta !
Din 100 g unt, 250 g faina, 2 oua , 50 ml lapte si sare am facut aluatul si l-am lasat la rece cam 20 de minute, apoi l-am pus in forma si l-am copt 10 minute la foc mare.
Am fiert 5 minute brocoli in apa cu usturoi si sare . Am taiat came 150 g de cirnati de casa picant in felii foarte subtiri si am pus , alaturi de brocoli, peste aluatul de tarta.
Din 3 oua, 100 g smintina si cam 100 de grame de brinza Focsani am facut un sos pe care l-am pus peste brocoli si cirnati.
Am dat la cuptor la foc mijlociu pentru 25 de minute, am scos si am pus cascaval ras deasupra si am mai lasat 5 minute la rumenit.
Din 100 g unt, 250 g faina, 2 oua , 50 ml lapte si sare am facut aluatul si l-am lasat la rece cam 20 de minute, apoi l-am pus in forma si l-am copt 10 minute la foc mare.
Am fiert 5 minute brocoli in apa cu usturoi si sare . Am taiat came 150 g de cirnati de casa picant in felii foarte subtiri si am pus , alaturi de brocoli, peste aluatul de tarta.
Din 3 oua, 100 g smintina si cam 100 de grame de brinza Focsani am facut un sos pe care l-am pus peste brocoli si cirnati.
Am dat la cuptor la foc mijlociu pentru 25 de minute, am scos si am pus cascaval ras deasupra si am mai lasat 5 minute la rumenit.
IAHNIE DE FASOLE CU AFUMATURA
O data pe luna mincam fasole , azi m-am gindit la o iahnie cu afumatura.
Fasole am pus soiul bob marunt care se fierbe foarte usor si are gust delicios iar ca afumatura ceva coaste afumate.
Am pus 400 g fasole la inmuiat de cu seara, in apa dezmortita .
Am undit o ceapa, am pus boia, sare, piper, ardei iute, foi de dafin, am pus fasolea si afumatura, am acoperit cu apa si am pus in kukta la fiert pentru 50 de minute de la primiii aburi .
Dupa ce a fiert, am scos din kukta si am rasturnat in tava inalta de friptura, am amestecat cu ardei copt tocat si patrunjel tocat si am bagat la cuptor ca sa scada si sa se coaca, adica sa formeze o crusta frumoasa la suprafata.
In cuptor sta cam 20-30 de minute la foc maxim .
Alaturi, lebenita murata face meniul complet asa ca POFTITI LA MASA !!!!
Fasole am pus soiul bob marunt care se fierbe foarte usor si are gust delicios iar ca afumatura ceva coaste afumate.
Am pus 400 g fasole la inmuiat de cu seara, in apa dezmortita .
Am undit o ceapa, am pus boia, sare, piper, ardei iute, foi de dafin, am pus fasolea si afumatura, am acoperit cu apa si am pus in kukta la fiert pentru 50 de minute de la primiii aburi .
Dupa ce a fiert, am scos din kukta si am rasturnat in tava inalta de friptura, am amestecat cu ardei copt tocat si patrunjel tocat si am bagat la cuptor ca sa scada si sa se coaca, adica sa formeze o crusta frumoasa la suprafata.
In cuptor sta cam 20-30 de minute la foc maxim .
Alaturi, lebenita murata face meniul complet asa ca POFTITI LA MASA !!!!
marți, 25 ianuarie 2011
CRAP OGLINDA PE PAT DE LEGUME
Am fost la Real si am pescuit peste proaspat, o minunatie !
L-am curatat, am pregatit capul si coada pentru o ciorba, l-am despicat pe mijloc si l-am pus peste legume.
L-am condimentat bine, bine, am pus rondele de ceapa rosie peste el, l-am stropit cu ulei de masline si am pus folie peste tava.
L-am tinut 30 de minute la foc mare apoi am dat jos folia si l-am mai tinut 15 minute pina ce s-a rumenit.
Alaturi, un mujdei natur cu ulei de masline si ardei iute si a iesit o bunatate!
L-am curatat, am pregatit capul si coada pentru o ciorba, l-am despicat pe mijloc si l-am pus peste legume.
L-am condimentat bine, bine, am pus rondele de ceapa rosie peste el, l-am stropit cu ulei de masline si am pus folie peste tava.
L-am tinut 30 de minute la foc mare apoi am dat jos folia si l-am mai tinut 15 minute pina ce s-a rumenit.
Alaturi, un mujdei natur cu ulei de masline si ardei iute si a iesit o bunatate!
CLATITE
Mi s-a facut o pofta teribila de clatite , asa ca am trecut la treaba si am facut un aluat din 4 oua, un praf de sare, apa minerala, lapte, ulei si faina, pana la consistenta unei smantani subtiri.
Le-am copt intai pe cele cu branza Focsani, dupa prima intoarcere am pus branza pe foaie,asa, pe foc, sa se topeasca si apoi se impatura si se mai tin putin pe foc.
Cele dulci au fost cu silvoiz, gem de caise, capsuni si visine, o bunatate !
Poftiti la cafea !
Normal ar fi sa incep prin a oferi o cafea, cu trandafirul alaturi, trandafir care provine din gradina mea proprie si personala asa ca, poftiti, va rog !
sâmbătă, 22 ianuarie 2011
Abonați-vă la:
Postări (Atom)