Ciupercile, intotdeauna le cumpar pentru cum arata! Azi aratau exceptional asa ca am luat 1,5 kg de ciuperci.
Am prajit pieptul de pui in tigaie, fara ulei, fara nimic
Separat, intr-un pic de ulei de masline, am calit vreo 7 catei de usturoi taiati marunt , peste care am pus ciupercile taiate felii
le-am condimentat cu mirodenia, piper, chili si cimbru macinat
si , cu o cana de apa le-am lasar sa fiarba inabusite cam 20 de minute.Am pus apoi o sticla de suc de rosii si cam 200 ml de vin alb si au mai fiert 10 minute.Separat, 2 linguri de faina, cu 4 linguri de smintina le-am amestecat bine, le-am strecurat prin sita si le-am rastaurnat peste ciuperci. Am mai lasat 5 minute sa fiarba si apoi am rasturnat totul peste pieptul de pui.
Au mai fiert impreuna cam 7 minute, apoi am luat de pe foc si gata mincarea.
Ar fi trebuit piure de cartofi dar am mincat cu paine proaspata si salata de varza noua.