29 aprilie 2012

Piept de pui cu ciuperci


Ciupercile, intotdeauna le cumpar pentru cum arata! Azi aratau exceptional asa ca am luat 1,5 kg de ciuperci.
Am prajit pieptul de pui in tigaie, fara  ulei, fara nimic
Separat, intr-un pic de ulei de masline, am calit   vreo 7 catei de usturoi taiati marunt , peste care am pus ciupercile  taiate felii
 le-am condimentat cu mirodenia, piper, chili si  cimbru macinat
si , cu o cana de apa le-am lasar sa fiarba inabusite cam 20 de minute.Am pus apoi o sticla de suc de rosii si cam 200 ml de vin alb   si au mai fiert 10 minute.Separat, 2 linguri de faina, cu 4 linguri de smintina le-am amestecat bine, le-am strecurat  prin sita si le-am rastaurnat peste  ciuperci. Am mai lasat 5 minute sa fiarba si apoi am rasturnat totul peste  pieptul de pui.
Au mai fiert impreuna cam 7 minute, apoi am luat de pe foc si gata mincarea.
Ar fi trebuit piure de cartofi dar am mincat  cu paine proaspata   si salata de varza noua.

Niciun comentariu: