Am primit muuulta brinza de vaci si, avind musafiri (de fapt ei au adus-o), m-am gindit sa fac o prajitura cu visine, fara aluat. A iesit extraordinar de buna si de aratoasa, pacat ca nu am reusit sa fac o poza de ansamblu .
Cantitatile sint asa: 750 g brinza de vaci, neaparat cernuta prin sita inoxidabila, amestecata cu 100 g de zahar pudra, 9 galbenusuri mici, 1 budinca de vanilie, 16 linguri de gris, sucul si coaja de la 1 lamiie si jumatate, 170 g de unt topit dar rece. Toate s-au amestecat si dupa aceea s-au batut cele 9 albusuri cu 9 linguri de zahar, (dar sa nu faceti ca mine, eu am batut albusurile cu sare, in recipient era sare si nu zahar, prietena mea a fost desteapta si a gustat, era ocna , am aruncat totul si am mai batut o data alte albusuri, de data asta cu zahar adevarat ) s-a facut bezeaua si s-a amestecat cu brinza . Am desertat jumatate din cantitate in tava captusita cu hirtie de copt, am pus un rind de visine (au fost congelate) , am pus restul de brinza si am pus alta tura de visine . (eu am facut dublul cantitatii, atita brinza am avut dar am impartit prajitura cu musafirii ceea ce m-a facut fericita, a iesit o prajitura mare, mare, mare ) .La cuptor, la 180 de grade, a stat cam 1 ora, depinde de cit de bine coace cuptorul si cit de groasa este prajitura.
S-a combinat perfect gustul de acru al visinelor cu brinza cremoasa.
Prajitura originala este cu prune dar acum nu mai sint de ale noastre asa ca am pus visine congelate .