Desi vremea de afara este superba, totusi, culegem din gradina tot ce a mai ramas, ca sa nu ne trezim intr-o dimineata ca a cazut bruma si ne-a luat pe nepregatite.
A venit randul ardeilor iuti, de toate categoriile, pe care, dupa caz, ii pregatim pentru iarna.
Astfel, ardeii frumosi, de Szeged , i-am insirat pe ata, ca sa se mai coaca si ulterior sa se usuce si vor folositi pentru a prepara boia de ardei in casa, aromata si gustoasa.
iar cei lungi, frumosi, tot la uscat
De acum astepam sa se usuce foarte bine, in loc uscat si aerisit.
Au ramas ardeii verzi, care nu au apucat sa se coaca si care vor fi folositi ca si condiment la mancaruri dar si pentru ciorbe.
Pentru ca nu ne place gustul de otet simplu, anul acesta am decis sa fac o alta reteta, cu ardeii taiati si cu foarte putina miere,ca sa mai taie din gustul otetului.
Cu manusi pe maini, am taiat ardeii rondele cam de 1,5 cm si i-am curatat de seminte, prin impingerea lor cu coada unei linguri de lemn (daca e prea groasa, atunci merge si cu ceva din plastic, rotund ). Apoi am pus intr-o sita si i-am spalat sub jetul de apa rece, ca sa cada semintele. Au mai ramas ceva seminte, foarte putine. I-am pus in borcane de 800 g iar la urma am pus in fiecare borcan cate o lingura de boabe de mustar. Separat, am facut un amestec din o parte otet si doua parti apa (330 ml de otet si 640 ml apa ), am pus foi de dafin,boabe de piper , o lingura de miere de albine si 10 g de sare pentru muraturi. Cand a clocotit 5 minute, am rasturnat peste ardeii din borcan, am capsat cu capace noi, am rasturnat pe capac 5 minute si gata conserva.