Vedeta sezonului, dovleacul,la pret de mare cinste in acesta perioada.
Am incercat un dovleac,putin roz la culoare, ca sa vedem cu este, sa putem face niste provizii.
L-am curatat de seminte si taiat in felii, l-am pus pe hartie de copt in tava si apoi l-am copt 45 de minute la 225 grade.
S-a rumenit frumos, chiar caramelizat putin dar, nu este foarte dulce, dat fiind faptul ca inca nu a fost prins de frig, ca sa se indulceasca.
Din doua felii de dovleac copt am facut o spuma delicioasa, cu un gust minunat !
Am pus dovleacul copt taiat bucatele in blender , un strop de indulcitor lichid, putina esenta de rom si iaurt dietetic de la Pilos de 0,1. Amestecate foarte bine in blender, au devenit o pasta incredibil de usoara si fina.
Dupa ce va sta macar 2 ore in frigider, va fi un desert minunat, numai bun pentru o zi de duminica !
5 comentarii:
Simplu si sigur gustos! Eu am ramasite de raceala si nu caut nimic racoros,dar ma fac eu bine,si incerc si reteta asta .Cu toata increderea !Doina Paula
Doina, intai sa te vindeci de tot si de abia apoi il poti gusta pe indelete !
Vecinica mea harnica ! Eu nu prea sunt fan...dovleac, dar poate asa facut, dupa reteta asta minunata, poate ca mi-ar place si mie....
Tre'sa-ncerc !
Te tzuc cu drag !
Sidy, nici eu nu sunt asa pasionata dupa dovleac, insa, asa, ca spuma , a mers de minune. De regula, mananc dovleacul cu paharul de apa alaturi. Ca spuma a mers fara apa si chiar a fost delicioasa. Poate ca ar fi mai bine un iaurt grecesc cremos dar am avut numai de ala handicapat, de 0,1 si de ala am pus. Te pup si eu cu drag !
In linkul de mai jos gasiti produse pentru a va usura munca in bucatarie
http://www.amenajarihoreca.ro/p/produse.html
Trimiteți un comentariu