Daniela, bucatarie moldo-ardeleneasca

20 aprilie 2014

Hristos a inviat !


Publicat de Daniela la 14:20
Trimiteți prin e-mail Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom)

Postare prezentată

Murături asortate: gogonele, pepeni, castraveți, varză, conopidă... toate doar în saramură.

Murăturile asortate au un loc special în cămara noastră, așa că trebuie tratate cu mult respect. Trebuie să avem: varză de toamnă, a...

CAUTARE RAPIDA DE RETETE

Translate

Ma puteti urmari si pe BLOGOVIN

Follow on Bloglovin
Print Friendly and PDF
free counters

Feedjit

RETETELE PREFERATE DE VIZITATORI

  • CASTRAVEȚI MURAȚI ÎN SARAMURĂ
    Castraveții se spală și se pun în apă rece ușor sărată (10 g sare la un litru de apă), unde se lasă timp de aproximativ 3 ore pe...
  • Macrou marinat la rece
    Pentru această rețetă, se pregătesc 6 bucăți de macrou: se curăță, se spală și se taie în rondele de aproximativ 2 cm grosime. Eu le ta...
  • Murături asortate: gogonele, pepeni, castraveți, varză, conopidă... toate doar în saramură.
    Murăturile asortate au un loc special în cămara noastră, așa că trebuie tratate cu mult respect. Trebuie să avem: varză de toamnă, a...
  • Varză tocată murată
    Varza de iarnă, adică varza albă ajunsă la maturitate, se taie folosind o mandolină sau o răzătoare Borner, în funcție de ce se are la disp...
  • MACROU LA CUPTOR
    Este bun și sănătos, indiferent cum este gătit! Varianta la cuptor este foarte ușoară și comodă, cuptorul face toată treaba. 4 sau 6 bucăți...
  • Ghiveci pentru iarna, la borcan
    Ingrediente și pregătire: Se aleg legume sănătoase, bine coapte: morcov, rădăcină de pătrunjel, mazăre, vinete, conopidă, dovlecei, ...
  • Pastă de ardei kapia - conservă pentru iarnă
    Din categoria „conserva zilei”, astăzi vă prezint rețeta de pastă de ardei kapia pentru iarnă. Este extraordinar de gustoasă, cu o cu...
  • Zarzavat pentru iarnă
    Având în vedere că este septembrie, a sosit momentul să pregătim zarzavatul pentru iarnă. Astfel, am făcut o vizită la piață în acea...
  • Biscuiti cu unt, sprițați
    Vă mai amintiți câți biscuiți pregăteam pe vremuri, când nu erau atâtea dulciuri în prăvălie? Întotdeauna aveam pe primul raft din că...
  • Dovlecei pentru iarnă, în apă
    Pentru această rețetă, folosiți dovlecei tineri și proaspeți. Spălați-i bine, îndepărtați cotorul și tăiați-i în cubulețe. Într-o ...

Totalul afișărilor de pagină

Persoane interesate

Arhivă blog

  • ►  2011 (124)
    • ►  ianuarie (7)
    • ►  februarie (21)
    • ►  martie (19)
    • ►  aprilie (16)
    • ►  mai (11)
    • ►  iunie (7)
    • ►  iulie (3)
    • ►  august (3)
    • ►  septembrie (8)
    • ►  octombrie (10)
    • ►  noiembrie (10)
    • ►  decembrie (9)
  • ►  2012 (54)
    • ►  ianuarie (11)
    • ►  februarie (8)
    • ►  martie (4)
    • ►  aprilie (6)
    • ►  mai (3)
    • ►  iunie (3)
    • ►  august (1)
    • ►  septembrie (2)
    • ►  octombrie (7)
    • ►  noiembrie (1)
    • ►  decembrie (8)
  • ►  2013 (50)
    • ►  ianuarie (3)
    • ►  februarie (3)
    • ►  martie (7)
    • ►  aprilie (7)
    • ►  mai (5)
    • ►  iunie (3)
    • ►  iulie (2)
    • ►  august (4)
    • ►  septembrie (5)
    • ►  octombrie (3)
    • ►  noiembrie (3)
    • ►  decembrie (5)
  • ▼  2014 (89)
    • ►  ianuarie (7)
    • ►  februarie (2)
    • ►  martie (7)
    • ▼  aprilie (8)
      • Tocana de cartofi cu mazare si carnati de casa
      • Macrou in sos de rosii si usturoi
      • Cartofi copti la cuptor, cu boia afumata
      • FRIGARUI CU PIEPT DE PUI
      • Hristos a inviat !
      • Bunatati de Paste 2014
      • Oua rosii , in coaja de ceapa si turmeric
      • Ketchup de casa ,dietetic si picant
    • ►  mai (6)
    • ►  iunie (6)
    • ►  iulie (12)
    • ►  august (8)
    • ►  septembrie (4)
    • ►  octombrie (11)
    • ►  noiembrie (10)
    • ►  decembrie (8)
  • ►  2015 (51)
    • ►  ianuarie (5)
    • ►  februarie (2)
    • ►  martie (3)
    • ►  aprilie (6)
    • ►  mai (7)
    • ►  iunie (7)
    • ►  iulie (2)
    • ►  august (8)
    • ►  septembrie (4)
    • ►  octombrie (2)
    • ►  noiembrie (4)
    • ►  decembrie (1)
  • ►  2016 (20)
    • ►  ianuarie (2)
    • ►  februarie (4)
    • ►  martie (2)
    • ►  aprilie (4)
    • ►  mai (2)
    • ►  iulie (1)
    • ►  august (1)
    • ►  octombrie (1)
    • ►  decembrie (3)
  • ►  2017 (18)
    • ►  martie (1)
    • ►  aprilie (2)
    • ►  mai (3)
    • ►  iunie (3)
    • ►  august (1)
    • ►  septembrie (4)
    • ►  octombrie (1)
    • ►  noiembrie (1)
    • ►  decembrie (2)
  • ►  2018 (8)
    • ►  februarie (1)
    • ►  martie (1)
    • ►  iulie (4)
    • ►  august (1)
    • ►  decembrie (1)
  • ►  2019 (4)
    • ►  ianuarie (1)
    • ►  martie (1)
    • ►  iulie (1)
    • ►  august (1)
  • ►  2020 (13)
    • ►  aprilie (3)
    • ►  mai (5)
    • ►  iunie (1)
    • ►  octombrie (3)
    • ►  decembrie (1)
  • ►  2021 (5)
    • ►  ianuarie (2)
    • ►  februarie (1)
    • ►  martie (1)
    • ►  octombrie (1)
  • ►  2022 (6)
    • ►  martie (1)
    • ►  octombrie (3)
    • ►  noiembrie (1)
    • ►  decembrie (1)
  • ►  2024 (15)
    • ►  septembrie (8)
    • ►  octombrie (7)
  • ►  2025 (1)
    • ►  ianuarie (1)
Daniela, bucatarie moldo-ardeleneasca

Promovează pagina ta
Fotografia mea
Daniela
Cluj-Napoca, Romania
O moldoveancă neaoșă din Iași, care trăiește în Cluj de mai bine de35 de ani – de aici și combinația dintre Moldova și Ardeal... Îmi place să gătesc, îmi place să mănânc, îmi place să fiu activă, să vorbesc mult cu oamenii și nu mă plictisesc niciodată!
Vizualizați profilul meu complet

Rețete de dietă

  • Ardei copti cu dovlecei si piept de curcan
  • Ardei umpluti, in sos picant
  • Briose de branza de vaci cu caise
  • Briose de dovlecei cu branza
  • Ciocolata de casa
  • Ciorba de gaina cu razalai
  • Ciorba de pleurotus
  • Ciuperci -clatite cu ciuperci
  • Ciuperci -corabioare cu ciuperci
  • Ciuperci -dovlecei umpluti cu ciuperci si carne
  • Ciuperci- placinta cu ciuperci
  • Clatite cu brranza de vaci
  • Clatite cu tarate si scortisoara
  • Conopida la cuptor
  • Crutoane aromate
  • Curcan - chiftele cu miez de branza
  • Curcan - ciorba de curcan cu zdrente de ou
  • Curcan - mancare de fasole verde cu carne de curcan
  • Curcan - ostropel de curcan
  • Curcan - salata de fasole verde cu piept de curcan
  • Curcan - salata din piept de curcan si conopida si ardei copti
  • Curcan -carnati cu carne de curcan
  • Curcan -perisoare in sos picant
  • Curcan -piftie (racituri) de curcan
  • Cusma lui Guguta
  • Dovleac - mousse de dovleac
  • Dovleac -budinca de dovleac
  • Dovleac -fursecuri cu dovleac
  • Dovleac -rulouri cu dovleac
  • Fasole verde in apa - conserva pentru iarna
  • Fasole verde scazuta cu carne de gaina
  • Ghiveci de legume
  • Ghiveci de legume = conserva
  • Ketchup de casa
  • Limba cu sos de ardei si usturoi
  • Magiun de prune
  • Magiun de prune
  • Mancare de vinete cu ardei copti
  • Mere - budinca de clatite cu mere
  • Mere -placinta cu mere de vara
  • Mere -placinta impletita cu mere
  • Mere -placintele integrale cu varza si mere
  • Musaca de vinete
  • Paine -baghete integrale neframantate
  • Paine -paine integrala
  • Paine -paine integrala neframantata
  • Papanasi dietetici la cuptor
  • Papanasi prajiti
  • Pasta de ardei copti cu usturoi
  • Pasta de hrean cu iaurt
  • Peste -baby hering marinat
  • Peste -chiftele de peste
  • Peste -crema de somon afumat
  • Peste -hamsii la cuptor
  • Peste -macrou in sos de rosii si usturoi
  • Peste -macrou la cuptor
  • Peste -saramura de pastrav
  • Peste in crusta de oua si tarate
  • Peste marinat la cuptor
  • Peste- macrou marinat la rece
  • Prajitura de branza de vaci si goji
  • Pui - omleta dietetica cu piept de pui
  • Pui - pastrama de pui
  • Pui - piept de pui cu ciuperci
  • Pui - pulpe dezosate in sos de legume si turmeric
  • Pui - rulouri din piept de pui cu ficatei
  • Pui - toba de pui si curcan
  • Pui - varza cu pulpe de pui
  • Pui - vinete umplute cu piept de pui
  • Pui -chiftelute de pui si curcan
  • Pui -conopida cu piept de pui(curcan)
  • Pui -dovlecei umpluti cu pulpe de pui
  • Pui -ficatei de pui cu usturoi
  • Pui -frigarui cu piept de pui
  • Pui -piept de pui cu ardei copti
  • Pui -piure de spanac cu iaurt si ficatei
  • Pui -pulpe de pui cu ardei copti
  • Pui -pulpe de pui cu ciuperci
  • Pui- chiftelute din piept de pui, fara ou
  • Pui- rulouri cu ficat
  • Salata de spanac cu ridichi si ceapa
  • Supa crema de conopida
  • Supa de dovlecei
  • Supa de dovlecei
  • Supa de fasole verde
  • Supa de fasole verde cu afumaturi
  • Taitei din dovleac cu crema Focsani
  • Tarta cu iaurt si visine
  • Turta cu carne,branza si oua
  • Varza acra cu carne de curcan, la cuptor
  • Varza tocata murata

PREPARATE DIN CARNE ȘI LEGUME

  • Ardei copti cu pulpe de pui
  • Aripioare de pui cu ciuperci pleurotus
  • Aripioare si pulpe la ceaun
  • Budinca de ficat cu cartofi
  • Carnati in aluat de pizza
  • Carnati proaspeti la gratar
  • Cartofi aurii
  • Cartofi copti, cu boia afumata
  • Cartofi in lapte la cuptor
  • Cartofi noi cu marara
  • Chiftea de pui
  • Chiftele de pui cu cas
  • Chiftele de spanac cu branza
  • Chiftelute picante de pui
  • Ciuperci
  • Ciuperci brune in unt
  • Ciuperci pleurotus la gratar
  • Ciuperci prajite
  • Ciuperci umplute
  • Ciuperci umplute cu branza
  • Coaste de porc la tava
  • Conopida cu piept de pui
  • Conopida la cuptor
  • Dovlecei umpluti cu ciuperci si carne
  • Fasole frecata
  • Fasole frecata
  • Ficatei de pui cu usturoi
  • Frigarui cu piept de pui
  • Friptura de curcan
  • Ghiveci
  • Ghiveci de dovlecei si piept de pui
  • Iahnie de fasole
  • Iahnie de fasole cu afumatura
  • Intre gulas si tocana - ceaunita
  • Limba cu masline
  • Mancare de vinete cu ardei copti
  • Mancarica de ciuperci cu mamaliga
  • Omleta
  • Omleta cu carnati si ciuperci
  • Omleta cu ciuperci si carnati
  • Orez cu spanac
  • Oua umplute
  • Papricas de ciuperci cu pui si cartofi
  • Pasta de ardei copti cu usturoi
  • Pate de casa
  • Piept de pui cu ciuperci
  • Piftie de curcan
  • Pilaf de gaina cu ardei copti
  • Piure de conopida
  • Piure de leurda cu mazare
  • Piure de linte rosie
  • Pui picant in crusta de fulgi
  • Pui picant in crusta de fulgi
  • Pulpe de pui cu smantana si oua
  • Pulpe de pui la gratar
  • Ratota cu ceapa verde
  • Ratota de iarna
  • Rulouri din piept de pui cu ciuperci
  • Salata de fasole verde cu maioneza
  • Sarmalute in foi de varza
  • Snitel de porc cu susan
  • Varza a la Cluj
  • Varza cu pulpe de pui

PIZZA

  • Pizza
  • Pizza cu sunca

PREPARATE CU MĂLAI

  • Balmos
  • Mamaliga cu branza

SALATE

  • Salata de cartofi
  • Salata de cascaval, oua si usturoi
  • Salata de fasole boabe
  • Salata de fasole boabe imbogatita
  • Salata de orez
  • Salata de telemea cu ardei copti
  • Salata de telina cu maioneza si mere

PREPARATE TRADIȚIONALE DIN PORC

  • Carnati
  • Carnati din porc si curcan
  • Carnati 2012
  • Carnati 2013
  • Jumari
  • Jumari 2011
  • Slanina afumata 2013

SUPE ȘI CIORBE

  • Bors taranesc de curcan
  • Ciorba aita de pui
  • Ciorba de burta
  • Ciorba de cartofi cu afumatura
  • Ciorba de conopida
  • Ciorba de fasole bobi
  • Ciorba de pleurotus
  • Supa crema de pui cu legume
  • Supa de cartofi cu afumaturi
  • Supa de curcan
  • Supa de fasole bobi
  • Supa de fasole verde cu afumatura
  • Supa de gaina cu taitei de casa
  • Supa de rosii coapte
  • Supa de spanac cu ciuperci si cartofi
  • Supa de usturoi cu crutoane de paine

TARTE

  • Tarta cu branza sarata
  • Tarta cu brocoli
  • Tarta cu ciuperci
  • Tarta cu spanac si telemea

PREPARATE CU PEȘTE

  • Baby hering marinat
  • Bors de peste
  • Chiftele de peste
  • Crap cu marar pe cartofi noi
  • Crap la cuptor pe pat de cartofi
  • Crap oglinda pe pat de legume
  • Crap si pastrav - gratar si saramura
  • Crema de somon afumat
  • Hamsii la cuptor
  • Macrou cu sos la cuptor
  • Macrou cu sos tomat
  • Macrou la cuptor
  • Macrou marinat la rece
  • Merluciu in crusta de ou si tarate
  • Merluciu pane la cuptor
  • Pastrav la cuptor
  • Peste la cuptor
  • Peste la gratar
  • Peste marinat la cuptor
  • Salata de hamsii
  • Sardina prajita
  • Sardine prajite, cu mamaliga si mjudei
  • Somon cu legume la cuptor
  • Somon si pastrav la gratar

PLĂCINTE

  • Placinta cu branza
  • Placinta cu ciuperci
  • Placinta cu varza
  • Placinte ardelenesti cu branza sarata
  • Placintele cu branza si varza
  • Retesa (katmer) cu branza

PASTE

  • Il timpano
  • Lasagna cu carne de curcan
  • Paste cu sos picant
  • Paste cu sunca si ciuperci
  • Tagliatelle de casa
  • Taietei de casa
  • Taietei in lapte
  • Taitei cu nuca

PÂINE, TURTE

  • Baghete integrale neframantate
  • Paine cu secara si seminte de in
  • Paine cu tarate si faina de secara
  • Paine floarea soarelui
  • Paine integrala neframantata
  • Turte cu tarate

MENIURI PENTRU DIVERSE OCAZII

  • Dezmatul de duminica
  • Meniu Craciun 2013
  • Meniu de 1 Mai
  • Meniu de 1 Mai 2012
  • Meniu de 8 Martie
  • Meniu de Paste
  • Meniu de aniverasare fara pretentii
  • Meniu de octombrie
  • Meniu de revelion
  • Meniu de wekend
  • Meniu pentru sarbatori de iarna
  • Meniu pentru sarbatorile de iarna
  • Meniu pentru zi de sarbatoare
  • Meniu usor de duminica
  • Pranz ardelenesc
  • Pranz de primavara

CLĂTITE ȘI GOGOȘI (PANCOVE)

  • Clatite
  • Clatite cu ciuperci
  • Clatite cu ciuperci si sos bechamel
  • Clatite cu gem de mure
  • Clatite dietetice cu ciuperci
  • Clatite dulci cu urda si branza de vaci
  • Clatite dulci cu urda si merisoare
  • Clatite dulci cu urda si merisoare
  • Cusma lui Guguta
  • Gogosi

DULCIURI

  • Choux a la creme
  • Cornulete cu magiun si nuca
  • Cornulete vanilate
  • Cusma lui Guguta
  • Ecler
  • Guguluf cu portocale
  • Guguluf cu visine
  • Islere
  • Minitarte cu ciocolata si visine
  • Prajitura cu branza de vaci fara aluat
  • Prajitura cu branza de vaci si prune
  • Prajitura cu branza de vaci si visine
  • Prajitura cu cirese
  • Prajitura cu crema de ciocolata si piersici
  • Prajitura cu fructe
  • Prajitura cu mere si blat de biscuiti
  • Prajitura cu mere si crema de vanilie
  • Prajitura cu urda si merisoare
  • Prajitura de mere cu foi
  • Rulada cu ciocolata si portocale
  • Rulada cu crema gaanache si capsuni
  • Rulada cu marmelada de caise
  • Rulouri cu mere
  • Rulouri cu mere
  • Taitei de casa in lapte
  • Tarta cu branza, prune si bezea
  • Tarta cu capsuni
  • Tarta cu crema ganache si marmelada de caise
  • Tarta cu dovleac
  • Tarta cu iaurt si mure, fara coacere
  • Tarta cu mascapone si mure
  • Tarta cu mascarpone si capsuni
  • Tarta cu mere
  • Tarta cu mere, pere si nuci
  • Tiramisu
  • Tiramisu cu capsuni
  • Tiramisu cu fructe
  • Tort cu ciocolata si cirese
  • Tort cu crema ganache si crema de unt cu mure
  • Tort cu iaurt
  • Tort cu margarete
  • Tort cu mascarpone si ganache
  • Tort diplomat

COZONAC, PASCĂ, MUCENICI

  • Cozonac moldo-ardelenesc
  • Cozonaci facuti de Ioana
  • Mucenici editia 2013
  • Mucenici 2014
  • Pasca cu branza de vaci
  • Pasca cu branza sarata
  • Sfintisori (mucenici ) moldovenesti

CONSERVE PENTRU IARNĂ

  • Ardei cu rosii pentru gatit
  • Ardei iuti in otet
  • Boia de ardei iute
  • Branza Focsani
  • Castraveti in saramura
  • Catina cu miere
  • Compot de gutui
  • Compot de pere
  • Dovlecei in apa. conserva pentru iarna
  • Dovlecei si conopida in suc de rosii
  • Fasole boabe la congelator
  • Fasole verde pentru salata
  • Frunze de busuioc
  • Gem de capsuni fara zahar
  • Gem de gutui
  • Gem de mure
  • Ghiveci pentru iarna
  • Gogosari in otet
  • Ketchup de casa , picant
  • Magiun de prune
  • Muraturi asortate
  • Mure pentru iarna
  • Pasta de ardei kapia
  • Pasta de ardei si gogosari cu patrunjel
  • Pasta de leustean
  • Rosii cherry in sos tomat
  • Rosii cu busuioc si usturoi
  • Rosii uscate, in ulei de masline
  • Sirop de catina cu miere
  • Sos de rosii cu ciuperci si busuioc
  • Suc de rosii
  • Varza tocata murata
  • Visinata
  • Zacusca cu fasole boabe
  • Zarzavat pentru ciorbe

BUDINCI

  • Budinca de orez cu mere

BOIA DE ARDEI

  • Ardei pentru boia
  • Boia de ardei iute

FURSECURI

  • Fursecuri pentru Mos Craciun
  • Islere

BISCUIȚI

  • Biscuiti spritati

APERITIVE

  • Ciuperci umplute
  • Oua umplute
  • Rulasa de cas cu somon afumat
  • Saratele
  • Saratele
  • Vafe cu cascaval
Continutul acestui blog (text si imagini ) constituie proprietatea autoarei ( daca nu este altfel specificat ) si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, conform Legii 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.
The content of this blog is protected by the law of copyright.Ask owner permission to use any of its content.
Daniela, bucatarie moldo-ardeleneasca - original content 2011-2015
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CATEGORII DE REȚETE

  • APERITIVE (7)
  • BALMOS (2)
  • BISCUITI - FURSECURI (4)
  • BOIA DE ARDEI (2)
  • BUDINCI (1)
  • CONSERVE PENTRU IARNA (36)
  • COZONAC SI PASCA (9)
  • DULCIURI (30)
  • GOGOSI SI CLATITE (11)
  • MAMALIGA (1)
  • Mancaruri de post (39)
  • MENIURI PENTRU DIVERSE OCAZII (18)
  • MUCENICI (3)
  • PAINE (8)
  • PASTE (9)
  • PIZZA (3)
  • PLACINTE (15)
  • PRAJITURI (40)
  • PRANZ ARDELENESC (1)
  • PREPARATE DIN PESTE (22)
  • PREPARATE DIN CARNE SI LEGUME (89)
  • PREPARATE DUKAN (99)
  • PREPARATE TRADITIONALE DIN PORC (15)
  • SALATE (10)
  • SUPE -- CIORBE -- BORSURI (21)
  • TARTE (12)
  • TURTE (4)
Tema Simplu. Un produs Blogger.