03 noiembrie 2011
Ciorba taraneasca de cartofi cu afumatura si pastai
Mi s-a facut dor de o ciorba de cartofi !
Am avut si un pic de afumatura,(ceva coaste afumate), fasole verde galbena lata, mazare verde si stralucitoare asa ca am facut imediat o ciorba!
In kukta direct am calit o ceapa, am pus zarzavatul ( morcov, patrunjel, ardei gras rosu, ardei gras verde, gogosar, rosie , totul la sare deci nu mai punem sare in mincare )) , l-am calit putin, am pus afumatura si am pus o cana de apa. Cind a dat in clocot, am pus mazarea si fasolea verde congelata ,cartofii taiati cubulete , am pus capacul la kukta ,am mai pus 2 cani de apa fierbinte, si am fiert jumatate de ora de la primiii aburi.
Dupa ce s-a fiert, am desertat intr-o semioala,am ales afumatura de pe oase, am pus 1 sticla de bulion de 700 ml, a dat un clocot si am pus apoi o mina de fidea subtire. A mai fiert 5 minute, am pus patrunjel si leustean verde si am lasat acoperit cu capac.
A iesit exceptionala la gust, cu ardei iute alaturi!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Cred ca a iesit foarte buna!
Kisildi, intr-adevar a iesit foarte buna, o adunatura grozava de legume !
Oh, vin si eu la masa, asa ciorba nu pot rata!
Daca doresti, te invit sa participi la provocarea lunii noiembrie "Dulce Romanie"; te astept cu drag! Detalii la mine pe blog.
O seara buna!
Alexandrina, ma documentez si particip cu drag , cit despre ciorba mea, hai ca te astept cu un castron zdravan !!!
Trimiteți un comentariu