duminică, 6 noiembrie 2011

Cartofi in lapte la cuptor

Foarte buni acesti cartofi si foarte usor de facut !
Curatati  curatati si  spalati,  se taie rondele  cam de  jumatate de cm grosime,


 se  condimenteaza ( eu am pus un pic de mirodenia, un pic de piper si un pic de  boia iute)


 dupa care se  aseaza intr-un vas ceramic(uns in prealabil cu unt)


  si se acopera cu lapte


 Se dau la cuptor pentru 40 de minute  iar  cu 10 minute inainte de a fi gata, se razuieste  un picut de cas  de oaie deasupra,


astfel ei se rumenesc foarte , foarte frumos !


Merg perfect ca si garnitura la peste ( gratar) , sau garnitura la snitel de porc cu susan, cu muraturile de rigoare alaturi. 
Cartofii astfel facuti sint  pufosi, au gust minunat de lapte si  usor crocanti deasupra  !

6 comentarii:

maria mihalache spunea...

Minunata garnitura asta.
Pup si o zi frumoasa de duminica!

Daniela spunea...

Pai sa stii ca e tare buna, hai la o portie!
Va pupam si noi !

DiaMar bucataria galbena spunea...

Ce buni trebuie sa fie,arata bine.Pupici!

Daniela spunea...

DiaMar,incearca, sigur o sa iti placa !
Te pup si eu !

Anonim spunea...

Vasul se acopera, sau ramane descoperit? Cele 40min se refera la un cuptor electric? La cate grade se tin? As vrea sa incerc dar imi trb aceste detalii. Multumesc.

Daniela spunea...

1.Vasul nu se acopera, ramane descoperit ca sa scada laptele .
2. Cuptorul a fost cu gaz si temperatura a fost de 180 de grade . Aici trebuie sa fii atent, depinde de fiecare cuptor sau mai bine zis de cat aer este in gaz, de nu prea are putere.
M-am uitat in cartea de la noul meu cuptor electric si s-ar incadra la budinci, lasagna si atunci ar fi la 200 de grade. Setarea cuptorului sa fie pe conventional si durata ar fi intre 45 si 55 minute.
Eu sper sa te fi lamurit, iti raspund cu drag la intrebari.