Foarte buna aincarea aceasta, deosebita ca gust si aspect !
Avem nevoie de 1 limba de ainzat,1 ceapa mare ,1 l suc de rosii,2 linguri de faina ,150 ml vin alb,200 g masline negre ,ulei, sare, piper si cateva foi de dafin.
Este tare simplu de facut : se fierbe limba in oala cu presiune in apa cu sare si piper .
Se scoate, se raceste si se dezgoleste de pielita alba ( daca e fiarta bine, imediat se desface, mai bine zis se exfoliaza )
Se undeste ceapa pana ce sticleste , se stinge cu sucul de rosii frecat cu faina , se adauga vinul, cam 350 ml de supa in care a fiert limba, maslinele si condimentele si se desarta intr-un vas ceramic
dupa care se da la cuptor 30 minute, pana scade si se alege uleiul deasupra.
Se consuma rece, cu paine de casa proaspata alaturi!
2 comentarii:
Tare buna mai iese asa limba .
Este si preferata mea...se poate consuma si calda si rece...
Daniela...vin eu cu un pahar cu vin....
Hai, Sidy, hai ca te astept!!!!
Trimiteți un comentariu