03 martie 2011
JUMARI
Noi nu taiem porc dar jumarile, in fiecare an, nu lipsesc asa ca avem zi speciala de facut jumari.
Cumparam pentru asta fleica de porc, brazdata bine cu carnita, dar sa lase si grasime ca sa se poata face jumarile aurii si crocante.
Le taiem in bucati potrivite , egale ca marime, sa se faca deodata.
O mina de slanina curata se taie in betigase mici, se pune in tigaia incinsa si se amesteca pina ce se lasa untura. Apoi se scot bucatile de slanina si peste untura incinsa se pun bucatile de fleica , la foc mare si se amesteca .Nu ar trebui sa se prinda pentru ca pe fundul cratitei este deja untura.
Daca fac mai multe, atunci incep in 2 cratite iar dupa ce se mai lasa, rastorn totul intr-o cratita, sa se faca uniform.
Dupa ce s-au aurit, le scot cu o paleta si le pun pe un gratar peste care am asternut prosoape absorbante din hirtie, astfel jumarile vor ramine curate, fara urme de untura pe ele.
In ziua in care se fac jumarile. obligatoriu o mincare va fi asa : mamaliga ca aurul, ochiuri, brinza de oaie si jumari
Nu lipseste pe masa : farfuria cu muraturi
moarea trandafirie si acidulata
si bineinteles o lebenita murata
Jumarile le congelez in pungute de dimensiune mica, pentru o mincare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Numai citind reteta imi ploua in gura !
Sunt nemaipomenit de bune....
Iar cu...minunatiile ce le-ai insirat tu pe masa...uiti de toate dietele.....
O data pe an, poti sa uiti dietele, cu siguranta nu se intimpla nimic !
Trimiteți un comentariu