Aceasta este o prăjitură excelentă pentru cine iubește brânza de vaci și piersicile!
Pentru prăjitură avem nevoie de 750 g de brânză de vaci, 9 ouă, 100 g zahăr pudră, 9 linguri zahăr tos, zeama și coaja de la o lămâie mare, 170 g unt topit dar rece, 150 g gris, 1 budincă de vanilie și 4 piersici mari.
Brânza de vaci se dă obligatoriu prin sită inoxidabilă (devine pufoasă și aerată), se adaugă gălbenușurile, zahărul pudră, zeama și coaja de lămâie, budinca de vanilie și grisul.
Separat, albușurile se bat spumă tare cu zahărul tos și se amestecă la final cu compoziția, prin răsturnare ușoară.
Se pune totul în tavă rotundă cu inel, tapetată cu hârtie de copt și se așează piersicile tăiate în felii, se dă la cuptor pentru 45-50 de minute, la 180 de grade.
Este foarte bună și aspectuoasă, ușor de făcut și îmbină perfect gustul de brînză de vaci cu aroma piersicilor.
Poftă bună la prăjitură!