marți, 29 noiembrie 2011

MACROU LA CUPTOR



Este bun si sanatos, indiferent cum este gatit!
Varianta la cuptor este tare  usoara  si  comoda,  isi face treaba cuptorul. 
 4 sau  6 bucati de macrou marisoare (cam 250-300 )  se curata si se condimenteaza. Intr-o  tava ceramica, punem  o folie de aluminiu, cu marginile ridicate si o ungem cu ulei .Punem apoi macroul, asezam peste el felii de ceapa rosie , frunze de dafin ,catei de usturoi  si, daca este sezon, marar si patrunjel verde. Deasupra  se toarna un pic de ulei de masline  si se aseaza o a doua folie  de aluminiu pe care o  coasem de cealalta prin indoitura ( se realizeaza, practic, o punga ermetica ) Folia nu trebuie sa atinga pestele ci doar  ceapa.


Se lasa la cuptor 30 de minute dupa care se scoate folia de deasupra si se rumeneste. 
Este excelent cu usturoi sau lamiie, dupa gust, cu   cartofi natur sau pilaf de orez.  


6 comentarii:

liv spunea...

Foarte buna si usoara reteta! Am 4 bucati la dezghetat si imediat ma apuc de treaba! O duminica frumoasa!

Daniela spunea...

Da, Liv, este usoara si macroul este un peste gustos si convenabil ca pret , peste oceanic, deci are calitati ! Sa ai spor !

Anonim spunea...

daniela, am cuptor electric: ce temperatura recomanzi?

Daniela spunea...

La cuptorul electric, 30 minute la 200 de grade este suficient .

Unknown spunea...

Folia de aluminiu nu este cancerigena? Se poate folosi un vas de sticla cu capac?

Daniela spunea...

Daca nu doriti sa folositi folia de aluminiu , o puteti inlocui cu succes cu hartie de copt. Se comporta la fel de bine. Se poate folosi si vas de sticla cu capac, fara probleme . In cazul vasului de sticla, sa aveti grija sa puneti sub peste rondele de ceapa, sa nu se lipeasca de vas.