De multa vreme ma batea gandul sa fac si niste baby hering marinat, ca tare bine arata in galantar la supermarket. Pe modelul macroului pe care il avem in permanenta in frigider si care este minunat, am curatat pestele, l-am spalat bine, l-am taiat bucati si l-am zvantat intr-un prosop .De data asta am facut cu ceapa rosie si nu pot sa spun ca nu imi place cum a iesit, a colorat foarte fain carnea pestelui in roz. Ceapa rosie la vremea asta este dulce si moale si incepe sa cam incolteasca in pivnita , asa ca trebuie folosita iar cea care face deja mustati, pusa in gradina pentru ceapa verde.
Asadar, intr-o cutie am pus un rand de ceapa rosie taiata subtire, apoi unul de peste, iar ceapa, iar peste si deasupra ceapa.
Separat, am facut marinata: 1 pahar otet, 2 pahare apa, o lingurita plina de sare, boabe de piper si 3 foi de dafin. Toate au dat un clocot iar cand s-a racit, am turnat-o peste ceapa si peste. A stat la frigider, inchisa ermetic, 4 zile si dupa aceea a fost buna de mancat. Diferenta intre macrou si baby hering este ca la cel din urma carnea s-a marinat mult mai bine, are alt gust, tot foarte bun, dar, este altceva .