duminică, 1 martie 2015

Supa de salata verde


Este deja primăvară, toată lumea vrea să mănânce verdețuri, crude sau preparate.....deja este timpul. Există foarte multe rețete pentru supă de salată verde, am testat mai multe și am rămas la una singură, aceasta pe care o fac mereu. 
Așadar, o ceapă albă, tăiată mărunt se călește (mai bine zis încălzește) într-o lingură de ulei. Peste ceapă se pune salata verde, spălată și ruptă în bucăți, se amestecă până ce salata se înmoaie și scade în volum. Atunci se pune sare, o lingură de legume uscate și măcinate, puțin piper și 2 căni de apă. Se lasă la fiert cam 10 minute, după care  se pun în supă câteva ouă și se mai lăsă la fiert încă 5 minute. Între timp, 3 linguri pline cu smântână fermentată se bat bine cu 1 ou, la care se adaugă vreo 3-4 căței de usturoi mărunțiți bine. Se dă supa deoparte și cu polonicul se pune zeama clocotită peste smântâna cu usturoi, până ce se înfierbântă, amestecăm continuu, ca să se dilueze bine și apoi deșertăm totul în supă. Nu se mai fierbe.  
Supa se poate face și cu iaurt în loc de smântână, pentru cine este la dietă, este la fel de gustoasă , dar, mai puțin grasă.


Este extraordinar de gustoasă și binevenită în meniul nostru. 
Dacă nu sunteți la dietă, nu uitați de balmoș, merge de minune lângă supa de salată. 

Un comentariu:

Adina spunea...

Mamaaa,ce pofta mi-ai facut !
Parca a si venit Pastele ! :)