Asadar, am pus la fiert , in apa simpla, 2 aripi de curcan, in oala sub presiune si am lasat jumatate de ora.
In timpul acesta, o ceapa taiata marunt, se caleste in 2 linguri de ulei
si cand miroase bine, sre apect sticlos, se pune peste ea varza acra tocata , scursa bine de zeama
si se caleste usor, timp de 10 minute, amestecand des in cratita.
Se pregateste o tava de larga, ca sa aiba o suprafata mare de fierbere
se rastoarna varza calita , se pune si carnea fiarta si se pun crengute de cimbru deasupra .
In apa in care a fiert carnea, se pune o lingurita cu varf de piper, o lingurita de boia, un ardei gras verde taiat marunt, 4 linguri de pasta de ardei rosu. o lingura morcov si patrunjel uscat macinat si un varf de cutit de boia de ardei iute.
Amestecate toate, le rasturnam peste varza din tava si punem tava la cuptor, la foc mare.
Dupa o jumatate de ora, se scoate din cuptor si se toarna deasupra o sticla de suc de rosii, usor se amesteca cu lingura ca sa se dilueze cu zeama si se mai pune la cuptor pentru 20-25 minute.
.Tava fiind larga, lichidul se evapora repede, ramamand o varza scazuta minunata.
A iesit exceptionala, varza a fost acra si gustoasa, suficient. de sarata incat mancarea sa nu mai necesite nici un pic de sare .
Poftiti la masa,este extraordinar de buna si apetisanta, cu carne de curcan, dietetica, numai buna dupa belsugul sarbatorilor de iarna.