A face clatite, de cele mai multe ori, inseamna a face curatenie in frigider si in camara. Mai sunt doua oua in frigider si niste lapte care se apropie de expirare, mai sunt niste mere in camara si incep sa se strice, ia sa facem ceva cu toate acestea.
Deci, clatitele dietetice, cu lapte slab, cu oua, cu tarate de ovaz , apa minerala si si niste amidon alimentar. Nu arata exceptional la culoare, cu aceste ingrediente dar dregem busuiocul pana cand ajunge sa fie pusa pe masa.
Merele, curatate , puse la calit impreuna cu o cana de apa , un pic de indulcitor si scortisoara, pana ce isi schimba culoarea si se evapora apa. Apoi se dau la rece .
Clatitele le umplem cu merele racite, cu multa umplutura. Intr-o tava punem hartie de copt si incepem sa aranjam clatitele, una dupa alta , pana ce se umple tava .
Separat, daca mai aveti prin frigider ceva resturi de smantana , iaurt, mascarpone(oricare din astea ) , bateti bine cu un ou si desertati peste clatite.
Acum ca am dres busuiocul referitor la aspect, le punem la cuptor pentru 30 de minute, la 190 de grade.
Au iesit fragede si gustoase, rumene si bine facute.
Ar trebui lasata budinca sa se raceasca , sa se inchege, dar eu nu am mai lasat-o, asa ca am taiat-o calda.
Gustul? Exceptional, aromat.... toata casa a mirosit a scortisoara .
Nu ezitati sa o faceti, de fapt avem 2 in 1, facem curatenie in frigider si ne alegem cu o budinca exceptionala.