Ne plac ciupercile asa ca, ori de cite ori avem ocazia sa luam ciuperci praospete, nu ezitam !
Am ajuns acasa si am avut surpriza sa vedem ca si eu si sotul meu cumparasem fiecare cite 1 kg de ciuperci pleurotus asa ca, dezmat culinar pe baza de ciuperci!
Am facut un pilaf de orez cu carne de gaina si ciuperci, a iesit nemaipomenit de bun!
Mi s-a facut pofta de o ratota (omleta) cu ciuperci si cu usoare resturi de cirnati, slanina si cu cartofi.
Foarte simpla si foarte consistenta : am taiat cartofii rondele foarte subtiri si i-am prajit in foarte putin ulei ( am tigaie mare si s-au putut rumeni asa, unul cite unul
Alaturi, am prajit slaninuta, cirnatii si ciupercile taiate, condimentate toate foarte bine
Peste cartofii rumeniti am pus ouale batute cu sare si piper si am asteptat sa se inchege si de abia atunci am pus slaninuta, cirnatii si ciupercile, am mai lasat putin si am desertat ratota pe un platou.
Arata ca o tarta dar facuta la tigaie, pe baza de repede !
A iesit foarte, foarte buna si am mincat-o cu muraturi asortate alaturi !
26 ianuarie 2012
19 ianuarie 2012
Carnati de casa in aluat de pizza
I-am facut, mi-au placut, am repetat si mi-au placut si mai mult !
Va amintiti carnatii mei cei subtiri?
I-am taiat bucatele cam de 4 - 5 cm si i-am imbracat , frumusel, in aluat de pizza (10 linguri de faina, drojdie proaspata cat o nuca, apa calduta , 1 lingurita de sare si 2 linguri de ulei de masline, acestea sunt ingredientele pentru blatul de pizza)
i-am uns cu ou batut , i-am presarat cu seminte de susan si seminte de mac
si i-am bagat la cuptor pentru 40 de minute. Au iesit asa de frumosi si de gustosi ca i-am inscris in lista de aperitive !!!
Premiu de la buna mea prietena , Sidy
Acesta este premiul pe care buna mea prietena, Sidy l-a primit de la Dana Cristea si a dorit sa il imparta cu mine!
Multumesc, Sidy, ca te-ai gindit la mine !!!
Multumesc, Sidy, ca te-ai gindit la mine !!!
17 ianuarie 2012
Tagliatelle de casa
Cam asa arata pastele mele facute in casa, cu oua adevarate, din alea cu galbenusul aproape portocaliu!
Am cintarit ouale si pentru un ou am pus o data si jumatate faina (ou = 60 g, faina = 90 g) si am facut un aluat splendid, de culoarea aurului , pe care l-am lasat sa se odihneasca 1 ora.
Pastele le-am facut prin masina de taitei, si le-am pus la uscat cuminti,aliniate, pe 2 bote acoperite cu fete de masa de bumbac.
Le las la uscat, bine, bine dupa care voi captusi o cutie de carton cu hirtie de copt si le voi pune in aceasta, acoperite cu capac, la rece, in camara.
Cum tentatia a fost foarte, foarte mare, am si facut o portie de paste cu ciuperci si sunca , dupa reteta obisnuita, au iesit divine !
08 ianuarie 2012
Iahnie de fasole
Iahnie de fasole cred ca este cea mai dorita mincare de dupa sarbatorile de iarna, cind traditia spune ca nu ai voie sa maninci fasole de la Craciun si pina la Boboteaza !
Cum la Craciun am reciclat parte din friptura de porc facuta la ceaun adica am congelat-o, acum a fost binevenita la fasole.
Iahnia am facut-o cu fasole mica, alba, dulce si gustoasa, a avut si afumatura, a avut si ardei gras rosu congelat pentru culoare si gust, a avut si cimbru pentru aromatizare perfecta.
A iesit nemaipomenita, alaturi cu un pahar de moare de pe muraturile asortate, limpede ca si cristalul, gustoasa si usor iute, acidulata.
A fost musai sa mincam si un pic de paine prajita cu iahnia asta exceptionala, totul a iesit pe masura poftei !!!
01 ianuarie 2012
Meniu de Revelion
Pentru ca am stat acasa si l-am avut invitat la masa doar pe Ion (sotul meu cu care anul acesta implinesc 30 de ani de casatorie ) , masa a fost de fapt masuta, scaunele au fost de fapt fotolii si de restul, foarte lejer!
Meniul a fost destul de bogat, cu bucate proaspat pregatite :
carnati de casa in aluat de pizza
snitele de porc in crusta de susancrap oglinda la gratar
oua umplute
salata de cascaval cu oua si usturoi
nuci coapte si cascaval de Napolact, facut in grota de la Taga
carne de curcan la cuptor pe pat de legume
un tort tiramisu
si o sampanie deosebita
31 decembrie 2011
30 decembrie 2011
SARBATORI
Am facut de toate si anul acesta de Craciun dar daca nu au fost copiii acasa parca nu au mers asa de bine , din pacate !
Primul lucru, am impodobit casa :
Am facut cozonacul meu moldo-ardelenesc, a iesit exceptional
am facut islere
am facut saratele
am facut sarmalute in foi de varza acra iar printre ele am pus costita afumata natural de catre sotul meu, la fum de lem de prun , arata mai bine decit orice prosciuto din pravalie
, am facut friptura de porc la ceaun si cirnati prajiti , care au mers de minune cu muraturile mele asortate
dar am facut si o pizza, ca trebuia altceva
si a avut margini de brinza in aluat
iar aluatul l-am facut de data asta cu putina untura proaspata in loc de ulei si a iesit pe masura !
Acum gata : care s-au mincat bine, care nu la reciclare, adica in lada frigorifica !
Maine e o noua zi, ultima de anul acesta, zi de gatit proaspat pentru noaptea dintre ani!
Meniul suna cam asa: ciorba acra taraneasca cu afumaturi, oua umplute, salata de cascaval cu oua si usturoi, friptura de curcan pe legume, snitele de porc cu pesmet si susan si , probabil, tiramisu !
Pozele, dupa ce le voi face proaspete si aratoase !
Primul lucru, am impodobit casa :
Am facut cozonacul meu moldo-ardelenesc, a iesit exceptional
am facut islere
am facut saratele
am facut sarmalute in foi de varza acra iar printre ele am pus costita afumata natural de catre sotul meu, la fum de lem de prun , arata mai bine decit orice prosciuto din pravalie
, am facut friptura de porc la ceaun si cirnati prajiti , care au mers de minune cu muraturile mele asortate
dar am facut si o pizza, ca trebuia altceva
si a avut margini de brinza in aluat
iar aluatul l-am facut de data asta cu putina untura proaspata in loc de ulei si a iesit pe masura !
Acum gata : care s-au mincat bine, care nu la reciclare, adica in lada frigorifica !
Maine e o noua zi, ultima de anul acesta, zi de gatit proaspat pentru noaptea dintre ani!
Meniul suna cam asa: ciorba acra taraneasca cu afumaturi, oua umplute, salata de cascaval cu oua si usturoi, friptura de curcan pe legume, snitele de porc cu pesmet si susan si , probabil, tiramisu !
Pozele, dupa ce le voi face proaspete si aratoase !
24 decembrie 2011
Abonați-vă la:
Postări (Atom)