26 ianuarie 2012

Ratota de iarna cu cartofi, slanina, cirnati si ciuperci

Ne  plac ciupercile  asa ca, ori de cite ori avem ocazia sa luam ciuperci praospete, nu ezitam !
Am ajuns acasa si am avut surpriza sa vedem ca  si eu si sotul meu cumparasem fiecare cite 1 kg de ciuperci pleurotus asa ca, dezmat culinar pe baza de ciuperci!
Am facut un pilaf de orez cu carne de gaina si ciuperci, a iesit  nemaipomenit de bun!
Mi s-a facut pofta de o  ratota (omleta)  cu ciuperci si cu usoare resturi de cirnati, slanina si cu cartofi.
Foarte simpla si foarte consistenta : am taiat cartofii rondele foarte subtiri si  i-am prajit in foarte putin ulei ( am tigaie mare si s-au putut  rumeni asa, unul cite unul



Alaturi, am prajit slaninuta, cirnatii si ciupercile taiate, condimentate toate foarte bine
 Peste cartofii  rumeniti am pus  ouale batute cu sare si piper si am asteptat  sa se  inchege   si de abia atunci am  pus  slaninuta, cirnatii si  ciupercile, am  mai lasat putin si am desertat  ratota  pe un platou.
Arata ca o tarta  dar facuta   la tigaie, pe baza de repede !
A iesit foarte, foarte buna  si am mincat-o cu muraturi asortate alaturi !


2 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Ciuprcile le-as manca si in prajituri.Pup!

Daniela spunea...

DiaMar, eu cumpar ciupercile pentru ca arata foarte bine si pina ce ajung acasa, ma gindesc ce fac cu ele asa ca sint si preferatele mele !
Te pup si eu !