Am avut ceva capsuni in congelator si m-am gindit sa fac o tarta !
Am facut iute o tarta din 5 oua, 5 linguri de zahar si 5 linguri de faina , adica un pandispan obisnuit : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pina ce se spuma nu mai cade de pe tel, se adauga galbenusurile si faina prin rasturnare. Am pus-o in tava de tarta , tapetata cu unt si faina
si am copt-o 20 de minute la foc potrivit.
Am lasat-o la racit pe un gratar.
Capsunile le-am macinat in tocatorul electric si , cu 1/2 pahar de apa si 2 linguri de zahar le-am pus pe foc, pina ce au dat un clocot. Le-am lasat la racit .
Separat, am batut frisca lichida cu zahar, am pus 1 cutie de mascarpone si un plic de crema de vanilie de la Dr. Oetker.
Am inceput construtia tartei : peste tarta am pus cu lingura, sos de capsuni (mai mult lichid) astfel incit toata zeama a fost absorbita de pandispan .
Peste am pus crema de mascarpone.
Peste crema am pus ce a ramas din sosul de capsuni in care , in prealabil, am dizolvat 2 foi de gelatina .
Am lasat la rece 3 ore.
A iesit exceptionala ca si gust, mai putin exceptionala ca si aspect dar cind simti cum se intrepatrunde consistenta pandispanului insiropat cu gustul inconfundabil al capsunilor domolit de mascarpone, uiti ca aspectul tartei nu va primi premiul de excelenta !