Întotdeauna fierb mai multă fasole deodată. Puneți-o la înmuiat de seara, iar a doua zi, fasolea se scurge de apă, se spală și se pune la fiert în apă rece, împreună cu o ceapă, un morcov, un pătrunjel, sare, piper și o foaie de dafin. Fasolea este albă, mică și se pătrunde până în mijlocul bobului, având gustul zarzavatului adăugat.
Prima mâncare o fac atunci, imediat, iar a doua mâncare o fac peste câteva săptămâni. Se păstrează bine la congelator, scursă bine de zeamă și pusă într-o cutie de plastic, închisă ermetic. Dezghețarea se face treptat, în frigider.
Aceasta este o salată cu fasole de la congelator. Intră în categoria semipreparatelor. Peste fasole, se taie ceapa roșie de apă, se adaugă o cutie de porumb, scurs bine, pătrunjel verde tocat, se potrivește de sare și piper și se definitivează gustul cu ulei de măsline și zeamă de lămâie. Trebuie să stea măcar vreo 2 ore, ca să capete gust. Poate fi mâncată simplă, de post, sau ca garnitură la un grătar. Este delicioasă, ușor de făcut și foarte sățioasă.