Pentru că este duminică și în meniu este pește, astăzi am încercat o nouă rețetă de pește la cuptor.
Peștele, file de șalău, l-am dezghețat în apă cu sare . După ce a fost complet dezghețat, l-am pus la scurs pe un grătar de inox și apoi l-am tamponat cu prosoape de hârtie, ca sa fie uscat .
Într-o tigaie antiaderentă, am pus puțin ulei de floarea soarelui si am prăjit peștele la foc iute, pe ambele părți, câte 2 minute .
Separat, am tocat o ceapa alba marunt si vreo 4 căței de usturoi mari, peste care am pus uleiul în care am prăjit peștele și am călit ușor.
In vară, cînd erau multe roșii în grădină, am copt tăvi întregi la cuptor, cu ardei gras, ceapă roșie , busuioc, sare de murături și ulei de măsline , după care le-am congelat. Acum doar le dezgheț și le dau prin blender, fiind foarte ușor de folosit.
Cam așa arată după blenduire
Așadar, roșiile astfel pregătite le-am pus peste ceapa călită
și am pus o linguriță de zahăr pentru a tăia aciditatea roșiilor, piper,( sare nu , au avut roșiile coapte) foi de dafin , ciuperci champignon brune ( de regula cumpăr mai multe, le pun în cuptor, cu ulei de masline si le las la copt , dupa care ajung in congelator, in porții mici)
si o mână bună de măsline.
Se lasă să dea un clocot, după care punem peștele și dăm la cuptor pentru 20 minute .
Finalul este acesta :
Noi am mâncat simplu, cu o bucată de pită proaspătă, dar, se poate cu orez, cu mămăligă, cu cartofi natur ...
Poftiți la masă !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu