duminică, 14 mai 2017

Spuma de capsuni in cosulet de ciocolata



Pentru ca ne ispiteste mirosul capsunilor din piata, desi nu au gustul de odinioara si nici dulceata, am vrut sa fac ceva  cu capsuni. Am ales varianta simpla si comoda,
200 grame de ciocolata neagra am topit la bain-marie  si cu  o pensula de silicon am uns uniform  cu  ciocolata interiorul a   8  forme de briose din silicon.Cu putina bunavointa, mai ieseau 2 cosulete, deci se pot lua in calcul 10 cosulete. Le-am pus pe o tava  de inox in frigider, cam 15 minute, dupa care le-am scos si am pus si ciocolata ramasa, Au stat la frigider cam 2 ore, astfel ca atunci cand am dat jos formele, au ramas cosuletele de ciocolata intacte.
Separat, am pus 100 ml de apa la fiert cu 4 linguri de zahar si le-am fiert pana ce s-a ingrosat siropul (picatura de sirop se face margea in paharul cu apa rece)  si , siropul fierbinte, l-am turnat peste 4 albusuri batute spuma tare  la robot. In timpul acesta robotul bate in continuare albusurile, pana ce se racoreste bezeaua .
Capsunile , cam 400 grame ,  le-am transformat in piure , le-am amestecat cu un pliculet de gelatina dizolvata si le-am adaugat in bezea.
Cu spuma aceasta am umplut cele 8 cosulete  si 2 cupe mari de sticla..
Foarte gustoase si aromate, aceste cosulete pot fi un desert simplu si rapid  !

Niciun comentariu: