08 noiembrie 2015

Perisoare din piept de curcan in sos picant


Potrivite  pentru o mancare de duminica, sunt bune, gustoase si usor de facut aceste perisoare in sos picant. 
Ingredientele sunt simple : 
- o  bucata de piept de curcan, de vreo 400 de grame, se toaca fin
- o  ceapa mica, se rade fin si se incalzeste intr-o lingura de ulei 
-  se adauga sare, piper si boia afumata. 
- orezul (150 g)  spalat  se pune peste ceapa
Toate acestea se amesteca, se mai pune patrunjel verde tocat marunt  si un ou. 




 Din amestecul acesta, cu  mana umeda,  se fac perisoare




 Intr-o cratita se pune apa la fiert , impreuna cu 2 linguri de legume uscate macinate marunt (morcov si patrunjel ) sau proaspete, dar, la fel, macinate marunt. In apa se mai pune si sare, o foaie de dafin , piper si boia de ardei iute. 



 Cand fierbe apa, se pun perisoarele la fiert, la foc mic si cratita se acopera cu capac tras putin deoparte. Se lasa la fiert 20 de minute. 
Sosul se face din 1 lingura de faina, 200 ml de suc de rosii si 2 linguri de smantana, se trece prin sita inoxidabila si se toarna in suvoi subtire  in cratita, amestecand continuu. Se fierbe pana ce se ingroasa sosul, cam 10 minute. 

Au iesit foarte bune, nu au nevoie de garnitura, perisoarele consistente sunt excelente in sosul moale si picant. 

Pentru cine este la dieta, este foarte usor sa inlocuiasca orezul cu tarate de ovaz, faina cu amidon si smantana cu iaurt sau lapte si, gata, a iesit mancarea de dieta, se poate manca fara mustrari de constiinta!












2 comentarii:

Mari spunea...

Bune perișoarele tale de curcan!

Daniela spunea...

Hai la o portie !