30 octombrie 2015

Tarta cu mousse de gutui si lapte condensat



Se intampla, cateodata, sa ai ceva  momente libere printre alte actvitati, pe care ai vrea sa le folosesti la maximum. Asa mi s-a intamplat si azi, cand, in bucatarie, oalele duduiau pe soba , painea se  cocea in cuptor 

si eu ramasesem fara obiectul muncii, trebuia doar sa astept . Cum deja e wekend si musai sa fie ceva dulce in casa, pe baza de repede si cat mai simplu, o inspectie in camara a scos la iveala un pachet de biscuiti obisnuiti , ceva  gelatina alimentara si o cutie de lapte condensat ,  din frigider a iesit o jumatate de pachet de unt si din pivnita un borcan cu compot de gutui de anul trecut. 

Mai simplu de atat nu se poate. 
Biscutii i-am rupt si macinat intr-un tocator electric dupa care i-am amestecat cu untul topit. Au devenit o pasta pe care am  intins-o  uniform pe fundul unei tavi rotunde cu inel detasabil, dupa care am dat la rece, sa se intareasca untul. 
Gutuile din compot  le-am scurs in sita inoxidabila (au iesit vreo 2 linguri de zeama din borcanul de 700 ml) si apoi le-am pus in tocatorul electric si le-am macinat bine. Peste ele am rasturnat continutul unei cutii de lapte condensat dulce si am amestecat pana ce s-a facut o crema foarte fina. 
Zeama din compot, am inmultit-o cu 3 linguri de apa si in ea am incorporat 2 lingurite de gelatina alimentara, am lasat putin la hidratat si apoi am pus pentru un minut in microunde, unde s-a topit toata gelatina (doar se infierbanta, nu trebuie sa fiarba ).si am incorporat-o in crema de gutui. Inelul detasabil al tavii l-am imbracat in folie alimentara, l-am inchis peste fundul tavii cu stratul de biscuiti si am rasturnat crema. Se bate bine tava de masa, ca sa se aseze crema peste biscuiti , se rade putina ciocolata deasupra si se da la rece pentru cel putin 4 ore.

Niciun comentariu: