11 decembrie 2014
Jumari -editia 2014
Facem jumari si anul acesta ? Facem, dara, ca le este vremea !!!
Ei, jumari numai din fleica, tentante, carnoase si gustoase!
Asadar, fleica de porc, bine curatata de soric, se taie in bucati cam de 4 cm, aproximativ egale, se spala si scurge bine .
Intr-o cratita antiaderenta, bine infierbantata, am pus bucatile de carne, le-am amestecat bine cu o lingura de lemn , pana ce au prins crusta frumoasa, usor rumena.
In momentul acesta am pus o cana de apa calda si o lingurita de sare, am acoperit si am lasat la inabusit pret de 15 minute. In timpul acesta apa a scazut , am descoperit cratita si am lasat in continuare la foc mare,pana ce carnea a lasat grasime si s-a rumenit tare frumos. Le-am scos pe prosop de hartie, ca sa absoarba grasimea in exces. Nu trebuie sa se atinga una de alta. Se lasa la racit in bucatarie, la temperatura camerei, pana a doua zi.
Sunt gustoase si crocante , merg exceptional alaturi de paine integrala facuta in casa si ceapa rosie sau, daca le incalziti putin, cu muraturi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Eu nu concep Craciun fara jumari.Macar cateva sa fie! Sa le mancati sanatosi!
Multumim ! Si, da, nu e Craciun fara o jumara, acolea !!!
Trimiteți un comentariu