Acum este vremea bobilor de fasole, frumosi si dodoloti, te imbie de pe tarabe sa ii cumperi. Cam scumpi, ce-i drept, 12-14 lei kilogramul. Dar, pentru o supa delicioasa merita.
Asadar, niste coaste usor afumate , impreuna cu 1 morcov, 1 patrunjel radacina, 2 ardei grasi , o ceapa taiata marunt si fasolea , sare , piper, foi de dafin si o ramura mare de cimbru, se pun la foc , in oala cu presiune, pentru 40 de minute. Am facut poza in asa fel incat sa se vada ca desi au fiert 40 de minute, bobii de fasole sunt intregi .
Cand totul a fiert, se desarta in alta oala si se pune pe foc in continuare. Separat, o lingura de faina (20 de grame) amestecata cu o lingura de ulei de masline , incalzita usor pe foc,se stinge cu zeama fierbinte din supa, totul se trece prin sita si apoi se pune o sticla de suc de rosii.Nu va fie teama sa faceti acest amestec, nu este nici sos Bechamel, nu este nici rantas,nici ingrosala, nu se cunosc cele 20 de grame de faina la o oala de 6 litri de supa, dar va da un gust si o consistenta speciala supei. Acest amestec se toarna in supa care clocoteste, se mai lasa 5 minute pe foc . Cand se ia oala de pe foc, se aromeaza cu patrunjel verde taiat si gata supa. Sa va spun ce gust si ce miros are aceasta supa? Mai bine o incercati , sa va convingeti.
Alaturi, o salata de ceapa rosie si o felie de paine integrala, abia scoasa din cuptor .
Sa aveti pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu