sâmbătă, 3 mai 2014

Pasta de leustean

Deja a crescut leusteanul,musai de cules, ca e prea frumos ! La noi in casa , leusteanul este  definit  ca ''buruiana ce miroase  a ciorba de burta''  asa ca nu putem trai fara aroma aceasta !
Asadar, incepem conservaraia 2014  cu leusteanul . 
Am cules un brat zdravan de leustean 

l-am spalat in cateva ape, scuturat si zvantat si apoi dat prin masina de carne, cu sita medie 
A iesit o pasta destul de zemoasa si am pus-o apoi in  forme de silicon si in forme de cuburi de gheata 
le-am pus la congelator  si au inghetat  foarte fain dar mai fain au iesit din forme. 


Cubuletele scoase din forme, le-am ambalat individual in pungute mici de plastic, sa nu se lipeasca intre ele  si etichetat cu data ambalarii, sa fie folosite corect, primele ....
Cubuletele acestea simple aduc vara si gustul de verde in bucataria noastra, chiar daca afara este vijelie sau ninge linistit!
La fel voi pregati si celelalte verdeturi, ca tare avem nevoie de ele..... Se puteau face cu ulei de masline si sare ,dar, am preferat sa fie simple, sa nu deviem de la gustul lor  autentic ! Daca pui ulei asta insemna ca  faci un adaos de ulei la sfarsitul mancarii iar  sarea si congelatorul nu prea  au multe in comun....

9 comentarii:

Anonim spunea...

II vorba de patrunjel sau de leustean?

Daniela spunea...

Discutam despre leustean, se vede dupa frunze, leusteanul este buruiana perena care creste tare bine la vremea asta, patrunjelul este inca mic. Exact la fel fac si patrunjelul.

In bucatarie la Sidy spunea...

Ingenioasa treba ! Buna de retinut !!!
Dar...corecteaza fata draga , ca duci in eroare oamenii !!!
Te tzuc !

Daniela spunea...

Imi cer scuze, bag de seama ca nu e suficienta o pereche de ochelari de vedere, pur si simplu nu am vazut greseala generatoare de confuzie !

Daniela spunea...

Sidy, multumesc frumos de atentionare, nu am recitit postarea si nu mi-am dat seama ca am creat confuzie , se pare ca am fost neglijenta . Este leusteanul vedeta dar la fel va fi si patrunjelul , la vremea lui.
Te pup cu drag !

Anonim spunea...

In toata postarea este vorba de leustean. Nu este nici o confuzie.

Daniela spunea...

Multumesc, a fost o confuzie si am corectat-o: am tot scris leustean si mi-a scapat si un patrunjel intr-o fraza ,dar, am dres leusteanul ...

Anonim spunea...

La voi leușteanul e buruiană??

Daniela spunea...

Este o gluma a familiei, in care leusteanul e buruiana ce miroase a ciorba de burta!