marți, 17 ianuarie 2012

Tagliatelle de casa


Cam asa arata  pastele mele facute in casa, cu oua adevarate, din alea cu galbenusul aproape portocaliu!
Am cintarit ouale si  pentru un ou am pus o data si jumatate faina (ou = 60 g, faina = 90 g)  si am facut  un aluat  splendid, de culoarea aurului , pe care l-am lasat sa se odihneasca 1 ora.
Pastele le-am facut prin masina de taitei, si le-am pus la uscat  cuminti,aliniate,  pe 2 bote acoperite cu  fete de masa de bumbac.
Le las la uscat, bine, bine dupa care voi captusi o  cutie de carton cu hirtie de copt si le voi  pune in aceasta, acoperite cu capac,  la rece, in camara.
Cum tentatia  a fost foarte, foarte mare, am si facut o portie de paste cu ciuperci si sunca , dupa reteta obisnuita, au iesit divine !


6 comentarii:

In bucatarie la Sidy spunea...

Zi-le tu cum vrei dar daca sunt de casa sunt cele mai bune !!!!
Daniela draga, daca intri la mine pe blog , ai sa vezi ca te asteapta un premiu pe care ti-l ofer din suflet.
Te tzuc !

DiaMar bucataria galbena spunea...

Sunt preferatele Dianei mele.Pup!

Daniela spunea...

Viu, repejor ! Va pup si eu !

Daniela spunea...

Stie Diana ce stie !!!!
Te pup si eu !!!

Zazuza's Gulaschsuppe spunea...

cat de fain arata, ce frumoase sunt! iar eu... sunt o lenesa, ca am zis ca iau masina de taietei de la mama si n-am luat-o. pffff. acuma salivez pe la voi pe bloguri :))).

Daniela spunea...

Zazuza, nu fi necajita!!!
Cind eram tinara si nu aveam masina de taitei, ii faceam cu drag dar la taiat , ma rog, nu prea reuseam sa ii fac egali! Concluzia : sotul meu dragut nu ma putea critica asa ca zicea ca sint foarte faini, extraordinar de buni dar, totusi, sa pun si o eticheta, ca sa stim ce mincam !!!