14 septembrie 2011

Aripioare si pulpe superioare de pui la ceaun



Am trecut zilele trecute prin fata unie rotiserii si m-a apucat un dor nebun de pui prajit cu mujdei si mamaliga !
Am ajuns la concluzia ca  mai bine iau  aripioare si pulpe superioare decit un pui intreg si  se fac si mai usor  la  ceaun .
Metoda este clasica :  carnea, bine condimentata( a stat cu condimentele- piper, sare, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, cimbru )  pe ea timp de o jumatate de ora ), se pune in ceaun, se adauga o cana de apa si se da la foc tare, acoperita cu  capac. Se mai amesteca din cind in cind iar in momentul in care nu  mai este apa. deja carnea lasa grasime si   se prajeste exclusiv in untura ei. Cind e gata, se ia de pe foc , se pune o lingura de usturoi  tocat si   se acopera inca 5 minute. 
Alaturi, nelipsita mamaliguta slobozita,   molcuta si galbena ca aurul si  un mujdei de usturoi  facut cu  ulei de masline si smintina . 
Ma puteti  crede pe cuvint  ca a fost exceptional totul  !

Niciun comentariu: