Eclerul este o prajitura rapida , simpla si buna pe care o mincam cu mare placere!
Aluatul este simplu, pentru o tava de aragaz avem nevoie de 250 ml apa, 100 ml ulei, 3 oua (trebuie sa fie mari, iar daca sint mici atunci se pun 4 oua) , 125 g faina de grau de calitate superioara, 000 si o jumatate lingurita de sare. Apa, impreuna cu uleiul si sarea se pune la fiert. La primul clocot, se ia de pe foc oala si se pune toata faina, se amesteca repede , se aseaza oala iar pe foc(nu direct pe flacara) si se mai amesteca pina ce se aluatul se dezlipeste de fundul oalei. Se raceste pe apa rece, amestecind continuu iar cind este aproape rece, se pun ouale pe rind, pina ce se inglobeaza toate in aluat si acesta devine omogen, destul de moale.
Din aluat, cu cornetul se fac bastonase de circa 10 cm, care se aseaza in tava neunsa si la distanta de 3 cm intre ele. Se coc 30 de minute, primele 10 minute la foc mare si 20 de minute nu se deschide usa cuptorului.
Ele cresc frumos si devin aurii. Se scot din cuptor si se lasa la racit la cald, in bucatarie.
Taiate pe jumatate pe lungime, se vor umple cu crema de vanilie( 3 galbenusuri se bat bine cu 200 g de zahar pe o cratita cu apa clocotita, pina ce compozitia arata ca o smintina subtire, se da de pe foc, se adauga vanilia si se lasa la racit. Cind compozitia este aproape rece, se inglobeaza untul pina la omogenizare) sau, mai rapid, cu o budinca de vanilie imbogatita cu un pachet de unt.
Pudrate cu zahar pudra si decorate cu un pic de ciocolata, eclerurile sint foarte gustoase .
Daca mai ramin pe a doua zi, atunci ele se pastreaza acoperite cu folie pentru ca altfel se usuca prea tare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu